Sittee River ja Hopkins 31.3.-1.4.2012

on

Päästäksemme Glover´s Reefille viikoksi majailemaan, meidän piti jo edellisenä iltana mennä yöksi Sittee Riverin kylään Glover´s Guest Houseen, joka oli kohdesaaremme omistajien majoituslaitos mantereen puolella. Körötimme bussilla Placenciasta Sittee Riverin risteykseen, josta jouduimme kuitenkin liftaamaan perille. Sinne ei ollut paljonkaan liikennettä, joten ajan kuluksi lähdimme kävelemään oikeaan suuntaan ja kähveltämään tien vierellä kasvavista appelsiinipuista appelsiineja, joissa oli tosi tiukka kuori. Koko Belizessä ei vaikuttanut olevan myynnissä mitään muuta kuin kyseistä lajiketta. Siitä varmaan tulee hyvää mehua ulkomaanvientiin, jota Belizellä muutoin on vähän.

Belizen bussit olivat entisiä jenkkien koulubusseja.

Belizessä joillain ihmisillä oli ihmeellisen hidas meininki. He olivat varmaankin garifunia ja heistä voisi sanoa, että he eivät ainakaan sählää, höpötä tai hätiköi. Semmoinen itsevarma todella cool olemus. Oli jänniä tilanteita, kun itse oli asiakkaana epätietoinen siitä, mitä tapahtuu tai tapahtuuko mitään, mutta silti tuntui typerältä ryhtyä kyselemään, kun vastassa oli harvasanainen, hivenen kyllästynyt, mutta ei kuitenkaan epäystävällinen tyyppi.

Hopkinsin kylänraittia. Belizessä ihmetytti, että autot olivat samaa tasoa, elleivät parempiakin kuin Suomessa.

Pitäisi kaivaa jostain jonkun muun keksimää analyysia garifunamenosta, joka jäi hieman arvoitukseksi. Luulen että maita, joissa on kuuma ilmasto ja vähän ihmisiä, yhdistää samanlainen hidas meno. Tai ehkä tämä tietty meininki on puhtaasti karibialainen ilmiö.

Guest housessa meitä oli vastassa yllä kuvatunlainen tyyppi, jolta onneksi saimme selville, että seuraavana aamuna pihassa käyvä auto myy todennäköisesti vain ananaksia ja appelsiineja. Olimme saaneet kuvan monipuolisemmasta myyntitarjonnasta ja jättäneet siksi tuoretuotteiden ostot lähtöaamuun, jotta ei tarvitsisi kaikkea Placenciasta asti rahdata. Meidän piti sitten ottaa taksi viereiseen Hopkinsin kylään ostamaan vihanneksia ja hedelmiä koko viikon tarpeiksi.

Oli ihan kätevää nähdä Hopkins samalla, koska olin harkinnut sinne menemistä saariviikon jälkeen. Paikka tuntui kuitenkin Placenciaan verrattuna vielä nuhruisemmalta ja ehkä myös juopolta, joten päätimme mennä saaren jälkeen takaisin Placenciaan Hopkinsin sijaan valashaisukelluksia varten. Hopkinsissa aika olisi saattanut tulla pitkäksi ja en saanut siitä kovin viihtyisää kuvaa. Viikon saarilöhöilyn jälkeen saattaisi myös kaivata parempaa ravintolatarjontaa ja enemmän elämää.

Sittee Riverissä majoituimme aika ihanaan mökkiin, joka oli korkealla tolppien päällä joen varrella. Kylässä ei kuitenkaan ehkä viihtyisi pitkään, koska siellä ei oikein ollut mitään palveluita ja siellä oli hyttysiä. Melomaan olisi ollut ihan kiva mennä, mutta ilta meni Hopkinsissa ostoksilla ja taas kerran kiinalaisessa ravintolassa syöden.

Reissun ruokakuvat.

 

Kustannukset:
Bussi Placencia – Sittee River pari euroa
Taksi Sittee River – Hopkins muistaakseni 20 bzd suuntaansa ja 30 bzd meno-paluu
Mökki Glover´s Guest Housessa n. 15 euroa/yö per henkilö eli vaikka samaan mökkiin menee kaksi henkilö, hinta sama per hlö

2 Comments Lisää omasi

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s