Glover´s Reef, Belize 1.-7.4.2012 osa 1

on
Mökkimme numero 1, ”Bonefish”.

Katamaraanin Sittee Riveristä kohti Glover´sin atollia oli määrä lähteä sunnuntai-aamuna kello 9.00, mutta taisimme lähteä vasta joskus kello 10.30 aikoihin. Parin tunnin matkan päässä merellä sijaitsevan budjettimatkailusaaren ylläpito ei ole aivan näppärää touhua. Rantaan ajoi myöhässä ruoka-, bensa- ja kaasukyytejä. Lähes kaikki muut turistit tulivat paikalle vasta aamun aikana, liekö juuri lentäneet Yhdysvalloista ja Kanadasta Belize Cityyn. Osa vaikutti käyneen saarella aiemminkin.

Lähtövalmistelut Sittee Riverissä Glover´s Guest Housen jokirannalla.

Paitsi että mantereen guest housen ylläpito oli hieman epämääräistä, olisi mielestäni check inninkin voinut hoitaa paremmin ennen katamaraanin lähtöä. Ei ollut mitään ”hello hello, oletteko kaikki tässä, esittelen itseni ja muut, aloitetaan check in” -aloitusta. Koska emme viitsineet jonottaa kuumassa, jäimme viimeisiksi jonosssa. Siihen mennessä kyllästyneen oloinen johtaja oli kuulemma kysellyt meitä ja viivannut nimemme yli.

Katamaraani Sittee-joella.

Tästä ei silti koitunut ongelmia, hetken vain meinasi raivo puskea pintaan kun hän erehtyi, ettei veden yllä olevia mökkejä enää olisi ollut. Vastoin normaaleja reissukäytäntöjämme olimme varanneet ja maksaneet majapaikan jo noin viikkoa aikaisemmin.

Northeast Cayen saari Glover´sin atollilla, sinne me menimme.

Yritin kovasti varjella viikon tarpeiksi ostamiani banaaneja ja tomaatteja. Pyynnöstäni huolimatta ne vaan viskattiin muiden kamojen päälle. Tämmöistä Belizessä taitaa vähän olla, semmoinen vähän välinpitämättömän kyllästynyt meininki. Ei kai sitä niin viitsi tarkasti asioita tehdä eikä ole kiire minnekään.

Matka saarelle meni ihan kivasti, ensimmäiset parikymmentä minuuttia oli jokiajelua. Itse saari oli ilman muuta mahtava. Glover´s Atoll Resort oli yhden perheen omistama saari yhdellä Belizen kolmesta koralliatolleista. Se oli halvin majapaikoista Belizen syrjäisemmillä saarilla. Meitä veti paikkaan veden päällä laiturin nokassa sijaitsevat mökit, mahdollisuus snorklailla suoraan rannasta ja tämmöinen syrjäinen paratiisisaarimeininki. Saaren esittelykierroksen jälkeen olimme loppuviikon lähinnä omissa oloissamme. Teimme itse ruokamme ja löhöilimme omassa mökissämme. En tiedä oliko ravintola/sukellustarvike/netti/kirjarakennuksessa iltaisin mitään sosiaalista meininkiä, mutta emme sitä kaivanneet.

Näkymä mökistämme ulos.

Saarella asusteli pari sukellusohjaaja ja -opettajaa ja kävimme pari kertaa sukeltamassa lähistöllä. Tuolla oli niin hienot vedet, että olisi sikäli voinut enemmänkin sukeltaa, mutta kun snorklauskin oli hyvää ja tykkäsimme oleskella ihanassa mökissämme, niin tyydyimme näihin halvempiin harrasteisiin, joissa ei tarvinnut hötkyillä, jota sukeltamaan lähtö aina vähän on varustesäätöineen.

Keihäsrausku saaren rantavesissä.

Yhden laiturin juuressa oli kalojen perkauspaikka, joka toi rantaan keihäs- ja kotkarauskuja sekä välillä myös viiksihaita (nurse shark). Se on ihan semmoinen oikean hain kokoinen, mutta melko lälläri haiksi, mutta ei senkään suuhun kannata kättä työntää. Snorklaillessa löysimme näitä aina lähikoralleilta joidenkin lohkareiden alta makailemassa ja joskus uimassa läheltäkin.

Kustannukset:
6 yötä veden päällä olevassa mökissä 240 euroa per henkilö (sis. venematkat, yhteisvessat ja -suihkut, oman alkeellisen keittiön)

jatkoa: Glover´s Reef osa 2

5 Comments Lisää omasi

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s