Paistetut horsmat

on
Paistetut horsmat salaatin päällä. Alla marinoitua tofua, avokadoa, minitomaatteja, pinaattia, punamangoldia, rucolaa, kevätsipulia ja jäävuorisalaattia.

Aivan kevään ensimmäiset horsmanversot ovat kivoja, napakoita ja mietoja, mutta sitten ne muuttuvat vähän kitkerämmiksi. Niihin vaikuttaa myös muodostuvan tahmeaa ainetta, josta maitohorsma on varmaan saanut nimensä. Siksi ne eivät taida soveltua kovin hyvin raakasalaattien ainesosaksi kovin pitkään, mutta paistettuna ne ovat hyviä pitempään.

Tässä paistoin horsmanversot pannulla tilkassa paahdettua seesamiöljyä ja mausteeksi laitoin provenceyrttisekoitusta, mustapippuria ja suolaa. Paistettuna horsmat maistuvat yrttisiltä ja sopivat varmasti hyvin ruokiin, joissa muutenkin käytettäisiin mausteena vaikkapa timjamia.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s