Glover´s Reef, Belize 1.-7.4.2012 osa 2

on
Glover´s Atoll Resortin kanootteja parkissa.

Vuokrasimme toisen reissupariskunnan kanssa yhdessä kanootin, koska luulimme että se pitää varata koko viikoksi. Kanootteja näytti saarella olevan riittämiin ja niitä olisi kai pystynyt vuokraamaan myös päivittäin. Sillä olisi voinut lähteä kauemmaksikin etsimään hienoja snorklauspaikkoja, mutta sen käyttö jäi meillä yhteen päivään. Meille kun riitti lähipaikatkin, joihin pystyimme uimaan rannasta. Glover´s Reefin melomismahdollisuuksia oli Lonely Planetissa kehuttu, mutta mielestäni on hienompaa meloa mahdollisimman kapeita jokia kuin avomerta.

Meille majoittujille oli sanottu, että saarella saa hyvin mielellään kantaa maahan pudonneita palmunoksia polttopaikoille, koska saaren henkilökunta ei kykene kaikkea putsaamaan. Maahan kasaantuneet palmunlehvät ja muut vastaavat paikat toimivat hyvinä hyttysten lisääntymispaikkoina ja siksi niistä kannattaa hankkiutua eroon. Silkan eksotiikan takia oli ihan kiva muutaman kerran näitä yllättävän painavia oksia kanniskellakin.

Haravoin myös hiekkarantaa, koska juuri meidän mökkimme kohdalla meri toi rantaan kaikenlaista muoviroskaa, merilevää ynnä muuta muhjua. Näissä rantakasoissa hyppeli sitten jotain hirveitä kirppuja, joita jonkin sortin sirrit tykkäsivät käydä nokkimassa. Yksi työntekijä saisi hyvin pidettyä saaren siistinä, mutta se näkyisi korkeampina hintoina.

Merellä oli aika tyyntä, joten tuuli ei pitänyt hyttysiä öisin poissa. Mökeissä ei ollut valmiina hyttysverkkoja, joten viritimme mukana olleen oman verkkomme, tulipahan sillekin käyttöä.

Mökissämme oli kaasuliesi ja tarvikkeita, ja ruoanlaitto oli ihan näppärää. Saarelta sai ostaa juomavettä isoissa kanistereissa. Keitimme riisiä, papuja ja linssejä, paistoimme kesäkurpitsaa, kaalia, paprikaa ja teimme salaatteja tomaatista, kurkusta ja oliiveista. Oli meillä kaikenlaista muutakin ruokaa mukana ja ne riittivät tosi sopivasti. Kookosta raastoimme muutaman kerran, mutta sitten tulimme laiskemmiksi.

Jotkut teltoissa majoittujat jäivät saarelle kokonaiseksi kuukaudeksi, neljäs viikko tuli ilmaiseksi. Vaikka saari, mökki ja snorklaus oli hyvää, lähdimme saarelta kuitenkin ihan hyvillä mielin lauantai-aamuna takaisin mantereelle näkemään taas uusia paikkoja.

Glover´s Reef, Belize 1.-7.4.2012 osa 1

3 Comments Lisää omasi

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s