Goan ihanat koirat

on
Rocky nukkumassa majapaikkamme terassilla. Kuten muillakin ulkona elävillä koirilla, sillä oli lantiossa ja kyynärpäissä kovettumia kovalla makaamisesta. Meidän luona se nautiskeli sohvan pehmeydestä.

Kaikki koirat ovat ihania, mutta joidenkin koirien kanssa synkkaa joskus aivan erityisesti. Goan Palolemissa elävät Rocky ja Daisy ovat koiria, joita ajattelen aina kaivaten. He saivat erityisen paikan sydämessäni Goan lomillani vuonna 2009 ja 2011. Mutta haluan alkuun sanoa, että matkoilla kannattaa varoa ystävystymästä liikaa paikallisten koirien kanssa, jotta ne eivät jää kaipailemaan uusia kavereitaan turistien lähdettyä.

Daisy vuonna 2011.

Daisy on ihanan leppoisa pulska tyttö ja Rockyn äiti. Rocky on ehkä maailman ryhdikkäin ja tyylikkäin koira. Matkakumppanini miettivät vakavasti, olisivatko voineet viedä nämä ihanat koirat mukanaan Suomeen. Mutta siinä ei olisi ollut mitään järkeä, koska nämä koirat elävät parasta mahdollista koiranelämää tutussa lämpimässä elinpiirissään vapaasti tallustaen.

Koirat mukanamme Palolemin rannalla vuonna 2009.

Vuonna 2009 koirat seurasivat meidän porukkaa koko ajan, elleivät sitten viettäneet aikaa kotonaan Sevas Hut & Cabanasissa. Tämä aiheutti hankalia tilanteita kylillä ja rannalla liikkuessa. Rantakoirilla on omat reviirinsä. Jos ne lähtevät kulkemaan näiden aluerajojen yli, saattaa tulla tappelu toisten koirien kanssa. Varsinaisilta tappeluilta vältyttiin, kun mukanamme liikkuneet Rocky ja Daisy tulivat aivan viereemme kävelemään toisten koirien räksyttäessä vieressä.

Koirien mielestä oli hyvä idea ahtautua samalle aurinkotuolille.

Daisy-pullukka kulki aina portista, mutta Rockyllä oli tapana hypätä majapaikkaamme Konggoon aidan yli. Kerran kun osa porukasta lähti kylille, minä jäin vahtimaan koiria Konggoon,  jotta ne eivät olisi lähteneet perään. Minun piti mennä haarahyppyasentoon aidan luo siihen kohtaan, mistä Rockyn oli tapana hypätä. Se yritti ponnistaa aidan yli ohitseni ja minun piti päivystää siinä ehkä kymmenen minuuttia estämässä sitä hyppäämästä ja lähtemästä.

Koirat lintuja kyttäämässä.

Odotin vuonna 2009 pelolla lähtöpäiväämme, koska mietin mitä koirat mahtavat meinata poistumisestamme. Suureksi onneksi koirat tajusivat tilanteen jo ennen kuin lähdimme, eivätkä olleet moksiskaan. Koirat jäivät kotiinsa käytyämme ennen lähtöä lounaalla niiden kotipaikassa Sevasissa, eivätkä yrittäneet tulla mukaamme. Tavallisesti ne lähtivät seuraamaan aina kun kuljimme Sevasin ohi. Tässä kävi näin hyvin varmasti siksi, että Rockylla ja Daisylla oli Sevasissa hyvä koti ja me toimimme niille vain hauskuutusnumerona. Myöhemmin googlailin näitä koiria netistä ja osoittautui että yksi yhdysvaltalainenkin oli blogannut Rockysta ja Daisysta. Näillä koirilla on siis ollut muitakin faneja ja väliaikaisia kavereita 🙂

Rocky sohvan alla.

Kulkukoirien ja sellaisten rantakoirien kanssa, joista kukaan tietty ihminen ei pidä huolta, voisi käydä siten pahasti, että ne voisivat tuntea jääneensä hyljätyiksi. Koirat todellakin kaipaavat ihmisiä, joihin ovat leimautuneet. Rocky ja Daisy viihtyivät kanssamme ehkä siksi, että meiltä tuli paljon rapsutusta ja emme koskaan käyttäytyneet uhkaavasti niitä kohtaan.

Goalla eläinlääkärit leikkaavat koirilta palan korvasta pois merkiksi siitä, että ne on steriloitu ja rokotettu.

Vuonna 2011 yritimme sydänsyrjällään vähän toppuutella yhdessäoloa näiden rakkaiden koirien kanssa välttääksemme yhtä hankalia tilanteita, kuin mitä koimme pari vuotta aiemmin. Nyt koirat kävivät morjenstamassa meitä majapaikassamme säännöllisesti. Ilahduimme aina kun ne tulivat, mutta veimme ne takaisin kotiinsa, jos lähdimme jonnekin.

Katso myös: Palolem on lomaparatiisini >>

Lue muita koirajuttujani:
Balin punkkinen koiranpentu >>
Gili Airin ainoa koira >>
Koiran elämää Koh Taolla >>
Maailman kulkukoirat ovat peruskoiria >>

10 Comments Lisää omasi

  1. Kävin Palolemissa taas joulukuussa 2014 ja Rockyn kanssa oli jälleen näkeminen. Se alkaa olla vanha poika, sen asuinpaikka Seva´silla arvioivat että 12-vuotias. Se ei ollut enää samassa vedossa kuin ennen, eikä seurannut meitä majapaikkaamme.

    Daisy oli kuollut pari kuukautta aiemmin, mikä oli yllätys että tyttö oli niinkin pitkään porskuttanut. Ehkä Rocky ei siksi ollut ihan ylväimmillään nyt, jos se kaipasi kumppaniaan.

    Kuinka onkaan hienoa, että pääsee tuntemaan näitä hienoja koiria maailmalla. Kaipaus on kova.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s