Placencia 7.-10.4.2012, valashaita ja pyllynpyöritystä

on
Placencian rantaa pääsiäisbileiden aikaan.

Glover´s Reefin jälkeen tulimme takaisin Placenciaan päästäksemme valashaisukelluksille. Sinne piti mennä nimenomaan tuolloin, koska valashaita on tuollapäin parhaimmat mahdollisuudet nähdä huhtikuusta jonnekin heinäkuulle aina vähän täydenkuun jälkeen parin viikon ajan. Kävimme kahtena päivänä yhteensä neljällä sukelluksella Splash-sukelluskaupan kanssa Gladden Spit -nimisessä paikassa merellä, jonne valashait tulevat syömään pienempien kalojen kutua. Valashaita on siis helpompi päästä näkemään juuri noina tiettyinä ajankohtina tietylla alueella joidenkin kalojen kutuaikojen perusteella.

Lähtövalmisteluita valashaisukellukselle.

Valashaisukellukset olivat ihan erilaisia kuin tavalliset sukellukset, joissa käydään ihailemassa kaloja, koralleja ja kaikkea mitä vastaan saattaakaan tulla seinämillä tai riutoilla. Näillä sukelluksilla merenpohja ja seinämät olivat kymmeniä metrejä alapuolellamme kun etenimme etsien kalaparvia ja etsien valppaina vilausta jättikaloistamme. Kahdella sukelluksella valashai ilmestyi suurena ja komeana kuin tyhjästä. Ensimmäisellä kerralla pääsimme näkemään sen alapuolelta ja toisella kerralla olimme sen yläpuolella. Nämä jäivät ehkä minuutin pituisiksi hetkiksi, mutta se oli kuitenkin hienoa. Sukelluksilla näki myös joitain haita.

Placencian niemen lännenpuoleista rantaa.

Muualla maailmassa en ole nähnyt markkinoitava niin paljon turisteille suunnattua kalastamista kuin Belizessä. En tiedä mikä on kalatilanne noissa merissä tällä hetkellä (monien kalojen kalastus on kiellettyä ainakin paikoin). Mutta risoi kyllä sellainen, että samalla kun muut ihailemme kaloja, niin toiset tappavat niitä. Esimerkiksi raggamuffinpurjehduksen snorklauksilla jotkut lähtivät liikkeelle harppuunan kanssa.

Placenciassa oli bileet pääsiäisenä

Tämänkertainen mökkimme Placenciassa.

Koska oli pääsiäinen, oli Placenciasta tuohon aikaan vaikea löytää majapaikkaa. Placenciassa saattoi olla paljon enemmän turisteja, mutta erityisesti sinne oli pakkautunut belizeläisiä. Edellisessä rannalla sijainneessa mökkipaikassamme ei ollut enää tilaa eikä monessa muussakaan paikassa. Tuurilla saimme kivan mökin isolla terassilla. Siinä olisi ollut keittiökin, mutta vastapäätä oli hyvä kiinalainen ravintola Tommy´s, joten emme kokkailleet.

Tanssikisoihin osallistui myös miehiä, mutta eivät ne olleet niin hyviä sheikkaamaan.

Rannalla oli jonkinlaiset festarit, joissa oli juuri paikalle tullessamme käynnissä I´m sexy and I know it -tanssiskabat (ks. video samantapaisista kilpailuista tuolta viikonlopulta). Olen suuri taitavan pyllynpyörityksen ihailija ja oli mahtavaa päästä livenä todistamaan tällaista kisaa. Olen katsonut youtubesta tanssiskabavideoita myös Belizestä samalla kun yritin ennen matkaa ottaa selvää, että millaista musiikkia se belizeläinen punta rock oikein on. En saanut tuosta musiikista ihan selvää, mutta sen tiedon ongin, että lanteiden vatkaaminen kuuluu Belizessä perinteisesti jopa hautajaisiin.

Lue toinenkin juttu Placenciasta >>

Lue muut Belize-jutut >>

5 Comments Lisää omasi

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s