Nokkosletut ja nokkossoossi

on

Nokkosletut

6 dl soija- tai kauramaitoa
4,5 dl vehnäjauhoja
3 dl hienonnettua nokkosta
1,5 tl suolaa
ruokaöljyä paistamiseen

Vispaa ainekset keskenään sekaisin. Kuumenna paistinpannu tai murikkapannu ja kaada siihen reilusti öljyä. Kaada pannun keskelle taikinaa ja paista. Jos taikina on jäykkää ja sitä jää keko, levitä lastalla litteämmäksi.

Mitä enemmän nokkosta laittaa, sitä huonommin letut pysyvät koossa. Jos letut tuntuvat menevän pieleen, lisää vehnäjauhoja ja soijamaitoa, jotta taikina ei olisi niin nokkospitoista. Samoin voit kokeilla, miten suurella nokkosmäärällä letut pysyvät vielä koossa. Letut onnistuvat sitä paremmin, mitä pienempiä lettuja tekee.

Murikalla minulla usein menee pari ensimmäistä lettua pipariksi, mutta sen jälkeen niistä tulee täydellisiä. Nyt sain letut pysymään koossa, kun en yrittänyt tehdä niistä kovinkaan ohuita. Pidin murikkapannun kuumana ja annoin letun pinnan rauhassa paistua rapeaksi ennen kääntämistä. Syödessä letut olivat rapean pinnan alla sisältä hyvin kosteita, mutta hyviä. Niihin voi kääriä sisälle esimerkiksi murikalla paistettuja vihanneksia, kuten kaalia, paprikaa, soijarouhetta ja sipulia.

Nokkossoossi

2 rkl ruokaöljyä
2 sipulia
2 valkosipulin kynttä
3-5 dl hienonnettua nokkosta
kasvisliemikuutio
½ tl juustokuminaa eli jeeraa
mustapippuria
suolaa maun mukaan
noin 1 dl vettä
noin 1 dl soijarouhetta
1 rkl soijakastiketta

Silppua sipulit ja valkosipulit ja kuullota niitä ruokaöljyssä. Lisää joukkoon nokkoset ja mausteet. Lisää joukkoon vettä, kun seos alkaa tarttumaan pohjaan. Lisää joukkoon soijarouhetta, joka suuruustaa soossia. Hauduttele miedolla lämmöllä kymmenisen minuuttia.

Aiempia nokkosruokaohjeitani:
nokkos-tofupiiras
intialainen nokkoskastike, palak mutter

4 Comments Lisää omasi

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s