Hillitty lentokenttätyyli

on
Indonesian lomailijat eivät ole ottaneet lentoemäntien pukeutumisesta oppia.

Tänään luin kevyen jutun siitä, millaisia asiakkaita lentoemännät inhoavat. Nuo luetellut kymmenen asiaa eivät aiheuttaneet minussa kummempia intohimoja. Sen sijaan minua kiinnostaa, onko lentomatkustaminen ihmisille edelleen erityinen tapahtuma, jolloin yritetään olla tavallista edustavampia. Kannustaako lentoemäntien tyyli matkustajia olemaan hillittyjä?

Trendikkäästä take away -kahvista huolimatta tämä jorma ei ole smart casual.

Minua huvittaa suuresti joidenkin aikakauslehtien jutut pakkaamisesta ja pukeutumisesta matkoille. Näissä esitellään aina klassisen hillittyjä vaaleansinisiä ja beessejä vaatteita. Todennäköisesti, varsinkin jos kuvissa on mies, hänen harteillaan on paitapuseron päällä aseteltuna lämpimämpi pusero ja kädessä lepää pikkutakki huolellisesti taiteltuna. Ostavatko ihmiset tavallisesta tyylistään poikkeavia vaatteita lähtiessään reissuun muuntautuakseen kunnollisiksi lentomatkustajiksi?

Tämä tyyppi ei kelpaisi lentoyhtiön mainokseen.

Silloin kun matkustan Suomen talvesta jonnekin lämpimään, näytän yleensä aika järkyttävältä. Puen päälleni puolet matkagarderoobistani ja jalassani on sandaalit ja villasukat. Niissä värjöttelen parikymmenvuotias rinkka selässäni Helsingin rautatientorilla odottamassa 615-bussia. Lentokentällä tepsuttelen sitten hieman häpeillen hajuvesiosastoilla aikaa tappamassa.

Jakartan lentokenttä on kaukana kaupungin todellisuudesta.

Lentokentistä tehdään kovin hienoja paikkoja merkkiliikkeineen. Se on tietysti tarkkaan harkittu konsepti, jolla tavalliset ihmisetkin saadaan intoutumaan ostamaan kalliita tavaroita, joita eivät muuten ostaisi. Tunnelma kasvaa entisestään, jos ihmiset varta vasten pukeutuvat lentokentille smart casual -koodia käyttäen. Lentokoneessa sitten luetaan lentoyhtiön lehtiä, jotka eivät mielestäni ole oikeasti perusmatkustajien oloisia, mutta jotka tyylillään kruunaavat mielikuvan lentomatkustuksen korkealuokkaisuudesta.

Suosittu videobloggaaja Jenna Marbles vuodattaa lentokenttäpukeutumisesta.

3 Comments Lisää omasi

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s