Gili Airin ainoa koira

on
Saaren ainoa koira Toby lipaisee vasikkakaveriaan.

Indonesian Gili Airin saarella asui vuonna 2010 vain yksi koira, Toby. Olimme otettuja, kun saimme Tobyn oppaaksemme lähtiessämme kiertämään saarta. Yleensä saarilla ja rannoilla tietää ongelmia antaa jonkun koiran lähteä mukaan kävelemään, koska näin se todennäköisesti ajautuu mukana toisten koirien reviireille ja siitä meinaa seurata tappelu. Mutta nyt ei näitä muita koiria ollut, joten Toby sai liikkua miten halusi. Saari oli muutenkin unelmapaikka koirille, koska siellä ei ollut autoja.

Tapaamani rantakoirat ovat kuitenkin olleet yleensä sosiaalisia otuksia ja ne muodostavat usein kahden tai useamman koiran jengejä. Tobylla ei ollut muita koiria, mutta saarella oli mm. hevosia, vuohia ja lehmiä. Kerran kävelyllä se meni hengaamaan vasikoiden kanssa ja sain valokuvaan ikuistettua, miten Toby lipaisi yhden vasikan naamaa 🙂

Toby on jäänyt elämään jutuissamme, nimittäin Toby is a basong -hokemalla. Kun kävelimme kerran saarella Tobyn kanssa, eräs paikallinen poika totesi meille ”Toby is a basong”. Hän sanoi sen jotenkin hauskasti sellaiseen tyyliin, että kyseessähän on fakta, jonka kaikki tietävät. Basong tarkoitti paikallisella sasakin kielellä koiraa. Bahasa indonesian kielellä se on anjing, eli pitää muista myös, että Toby is an anjing.

Lue muita koirajuttujani:
Balin punkkinen koiranpentu >>
Gili Airin ainoa koira >>
Koiran elämää Koh Taolla >>
Maailman kulkukoirat ovat peruskoiria >>
Goan ihanat koirat >>

6 Comments Lisää omasi

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s