Matkalla Kainuuseen karhuja katsomaan

on
Juuso ja toinen karhu Kuusamon suurpetokeskuksessa.

Päivitys 31.10.2022: Nyt 10 v tämän jutun jälkeen hävettää, että olen käynyt Kainuun suurpetokeskuksessa kahdesti, enkä tajunnut miten ilmiselvän väärin paikka toimi. Julkisuuteen on tullut ihan kamalia asioita tästä paikasta. Karhut mm. eivät ole saaneet tarvitsemaansa terveydenhuoltoa ja viimeisintä Aina-karhua on pidetty superahtaassa häkissä jossain piharakennuksessa. Paikassa on oikeastaan ihan kaikki pielessä.

Muistan jo aiemmin kuulleeni, etteivät paikan karhut olekaan mitään rescuekarhuja, vaan niiden on annettu lisääntyä. Jotenkin vaan halusin uskoa, ettei ihan kaikki tämmöiset paikat voi olla niin huonoja. Mutta sittemmin tajusin, että on väärin mm. päästää yleisö niin lähelle karhuja ja että aitaukset ovat ihan liian heppoiset.

Meitä lähti kolme aikuista, kaksi lasta ja koira asuntoautolla Kuusamoon ja Ranualle. Ajatus lähti siitä, että olisimme menneet kyttäämään karhuja semmoiseen koppiin yöllä katsomaan, kun villit karhut lyllertävät näkyviin syöttien luokse. Tämä ajatus kuitenkin jäi, koska hintaa puuhalla näytti olevan 120 euroa/hlö. Ehkä olisi voinut saada jonkun porukka-alennuksen ja jossain paikassa olisi ollut muu hinta, mutta hylkäsimme idean tämän reissun osalta.

Seitenjärven taukopaikka matkalla Kuusamoon päin.

Sen sijaan suuntasimme kohti Kuusamon suurpetokeskusta. Olen katsonut youtubesta mahtavia humoristisia videoita Juuso-karhun puuhista punnituksesta talviunille menemiseen. Juuso-karhu on tullut tutuksi Miesten vuoro -elokuvasta.

Hiljainen kansa.

Matkalla tuonne Seitenjärvi on tosi hieno yöpymis- tai pysähtymispaikka Kajaanin jälkeen. Tien molemmin puoli on järveä ja etelästä tullessa vasemmalla on saareke, johon voi mennä yöpymään. Hiekkarantaakin näytti olevan.

Joskus Suomussalmen jälkeen pysähdyimme Hiljaineen kansa -tilataideteoksella, jossa oli pellolle laitettu variksenpelätinmäistä porukkaa.

Kunpa nykyäänkin tehtäisiin näin nättejä rakennuksia kuin tämä vanha kauppa Taivalkoskella.

Suurpetokeskuksen liput olivat 10 euroa aikuiselta ja 5 euroa per lapsi. Lippujen ostamisen jälkeen piti odotella ehkä kymmenisen minuuttia, että porukalla oppaan kera lähdettiin aitauksille. Siellä kun olisi mahdollista päästä ihan aidan viereen ja turistit vissiin työntäisivät käsiään  sisälle nähtyään näin tehtävän videoissa.

Yöksi ajoimme Ranualle. Matkalla pysähdyimme vielä ennen sitä Taivalkoskella katselemaan vanhan ajan kauppaa.

Matkan muut jutut:

Ranuan eläinpuisto ja eläinten olot 15.6.
Matkailuautolla Rovaniemelle ja Tornioon 16.-17.6.
Vierailu Kalajoella 18.6.
Kuusamo-Ranua-Rovaniemi-Tornio-Kalajoki -turnee

4 Comments Lisää omasi

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s