Säästövinkit matkakassaan osa 1 – jumiudu landelle

on
Maalla ei mene rahaa latteihin, vaan kahvit voi juoda vaikka laiturilla, kun ei ole noita kahviloita lähimain.

Helsingissä asuminen on kallista. Paitsi että vuokrat ovat muuta maata kalliimmat, niin useat meistä kehittävät siellä kalliin elämäntavan. Maalla loisiessa rahaa ei juuri kulu.

Ennen luulin, että minulla menee hermot, jos olen maalla enemmän kuin viikon tai pari kerrallaan. Viime heinäkuussa kuitenkin huomasin Helsingissä, että eihän siellä tapahdu oikein muuta kuin rahanmenoa. Eli jos olet pätkätyöläinen, hankkiudu pätkien välisenä aikana maalle.

Jos sinulla ei ole ennestään suvun mökkiä, maalaisperheenjäsentä tai muuta ilmaista pääsylippua maalaiseloon, voit jättää tämän säästövinkin omaan arvoonsa. Mökkiä ei kannata ryhtyä hankkimaan, mikäli mielii säästää ulkomaanmatkoja varten.

Kaupungissa voi tulla mieleen ostaa vaikka bikinit, kun on nähnyt tarpeeksi monet mainokset.

Useimmille kaupunkilaiselämäntapaan kuuluu jonkunlainen näyttäytyminen. Eli ihmisten ilmoille mennäkseen pitää kuosittautua monella tavoin, eli hankkia heimovaatteet, tehdä sotamaalauksia naamalleen ja hankkia kaikenlaista tuodakseen itsensä oikealla tavalla esiin. Siellä on myynnissä kaikenlaista, jonka omistamiseen kehittyy tarpeita, kun niitä on tarpeeksi kauan ympärillään katsellut. Siellä harrastetaan kaikennäköistä, mikä maksaa ja vaivalla ansaitut pennoset hupenevat ennen kuin matkaliput on saatu ostettua. Oravanpyörä kiertää yleensä sitä nopeampaa, mitä isommassa kaupungissa asutaan.

Perunan kasvatuksessa säästää rahaa ja kokee maalla olon hyödylliseksi.

Se on sitten toinen asia, miten maalla viihtyy. Kirjoitteluni sienestämisestä ja villivihannesten keräämisestä liittyvät oleellisesti näihin säästövinkkeihin. Noista puuhista kertyy ilmaista ruokaa, mutta kummoisten summien säästämiseen niistä ei ehkä oikein ole. Kyse on ennemmin siitä, että jos asustelee maalla, kuvioon kuuluvat tuollaiset puuhat tai edes niiden yrittämiset. Sienestämiseen olen kehittänyt itselleni suorastaan himon, joka tekee maalla oleskelusta mielekkäämpää.

Mökkihöperöt voivat säästää jumiutumalla landelle kaupungissa kuluttamisen sijaan.

Maalaiselo vaatii jonkinlaista erakkoluonnetta ja tautia, jossa kuvittelee elämän olevan matkoilla normaalin elämän sijaan. Jos olet sosiaalinen ja menevä kaupunkilainen, on sinulla monia mahdollisuuksia säästää ja downshiftata muilla tavoin. Maalla kyhjöttämisestä pitää kumminkin tykätä, että tämä toimisi. Ja jos ei ole onnistunut saamaan jotain mainiota etätyöskentelymahdollisuutta, pitää maalta kuitenkin tilaisuuden tullen kömpiä kaupunkiin tienaamaan päästäkseen niillä rahoilla reissuun.

Säästövinkit matkakassaan -sarja

 

3 Comments Lisää omasi

  1. Päivitysilmoitus: Maalla asustelua Suomessa

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s