Vierailu Kalajoella

on

Torniosta lähdimme ajamaan Kalajoen suuntaan ja yöksi jäimme Pattijoelle pysähdysalueelle, jonne oli myös opaste Hummastinvaaran patikointireiteille. Metsikkö oli aivan ihanaa hiekkaista mäntykangasta ja siellä oli merkittyjä viiden, kymmenen, viidentoista ja kahdenkymmenen kilometrin pituisia reittejä. Maasto oli täynnä erinäisiä polkuja ja poikkesin sinisellä merkityltä 5 km reitiltä muille poluille, koska olisin tarvinnut kumppareita reittiä seuratakseni.

Lopulta kuitenkin palasin reissulta keskiyöllä housut ja lenkkarit märkinä, koska ylitimme koiran kanssa kahlaten ojan, jonne ensin tipahdin kiveltä. Pattijoella oli ehkä enemmän hyttysiä kuin ikinä missään, joten piti pitää yllä rivakkaa kävelyvauhtia. Suosittelen pysähtymään tuonne kävelemään Oulun suunnalta Kalajoelle mennessä. En suosittele paniikistäa kärsivälle hyönteiskammoiselle turistille.

Kalajoen hiekkasärkät on hieno paikka Suomessa. Kyllä siellä muutaman päivän voisi viettää hyvällä säällä katsoen merta ja dyynejä, kävellen rannan puupolkuja edes taakse ja pyöräillen männikön teitä pitkin. Rannalla oli leirintäalue mökkeineen ja ylempänä särkillä oli rumia uudenaikaisia hotelleja. Lapset menivät Jukuparkiin muutamaksi tunniksi. Itse jätin väliin, koska hinta oli 21 euroa henkilöltä ja mielestäni ei ollut tarpeeksi lämmin sää, että olisin kyennyt vesihuvipuistosta nauttimaan.

Kuulemma Jukuparkin ravintolassa yhden hengen hampurilaisateria (purilainen, ranskikset ja juoma) maksoi 35 euroa, että semmoset hinnastot. Sitä en tiedä, oliko kasvispurilaisia saatavilla, mutta noilla hinnoilla toivon ettei kukaan syö siellä mitään.

Matkan muut jutut:
Matkalla Kainuuseen karhuja katsomaan
Ranuan eläinpuisto ja eläinten olot 15.6.
Matkailuautolla Rovaniemelle ja Tornioon 16.-17.6.
Kuusamo-Ranua-Rovaniemi-Tornio-Kalajoki -turnee

4 Comments Lisää omasi

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s