Kunpa Bamboo Centerin sataytofu olisi kuin ennen

on

Olen käynyt Annankadulla sijaitsevassa New Bamboo Centerissä varmaankin sen perustamisvuodesta 1997 lähtien. Helsinkiläistyneenä nuorena tykkäsin käydä siellä pari kertaa viikossa iltaisin. Silloin elämänrytmini oli sellainen, että toivoin ruokaravintoloiden olevan auki vielä puolen yön aikaan. Bamboossa tuli käytyä juuri ennen sen sulkemisaikaa kello 21 jälkeen.

Bambooseen veti sen halpa hinta ja mahtava ruoka. Silloin Helsingistä ei löytynyt ihan niin monia aasialaisia ravintoloita kuin nyt. Aluksi tilasin aina currytofua ja sitten sataytofua, kun se tuli listoille. Myös kungpotofu oli hyvä annos ja joskus tuli tilattua myös hapanimelävihanneksia ja paistettuja sieniä ja vihanneksia.

Vasemmalla currytofu ja oikealla sataytofu.

Maininnan ansaitsee myös alkupalasalaatti, jota siellä ennen tarjoiltiin kaikille tilaajille. Se oli ihan vain kaalia, mutta se oli maustettu ihanan etikkaisen suolaisen makeasti. Yritin aina joskus ostaa sitä isosti mukaan, mutta jotenkin henkilökunta ei koskaan tajunnut, että olisin halunnut ostaa sitä vaikka saavillisen, kunhan hinnasta olisi sovittu.

Nykyään tilaan sieltä aina sataytofua. Yleensä tilaan ruokaa vain mukaan ja teen tilauksen etukäteen puhelimitse, jotta ei tarvitse odotella. Paikka on aina niin täynnä ja siellä on kova häly ja tohina. Minä kyllä tykkään eläväisistä ja epämuodollisista ravintoloista. Valkoisen liinan ja hillityn käytöksen ja musiikin paikoissa tulee vaivautunut olo. Mutta Bamboon meininki oli vähän liikaa, kun joskus meinattiin korjata ruoat nenän edestä pois, jos ei vahtinut annostaan.

Ruoka on edelleenkin hyvää, mutta ei lainkaan niin hyvää kuin ennen. Ennen satay- ja currysoossit olivat paksuja, aromikkaita ja messeviä. Nyt ne ovat olleet jo vuosia litkua. Se on semmoista ohutta soossia, joka valuu riisin läpi sen sijaan, että jäisi siihen päälle. Olisin valmis maksamaan annoksista enemmän kuin nykyisen noin 9 euroa, jos vain saisin entiset soossit takaisin. Silti sieltä tulee vielä nykyisinkin haettua joskus meille satay- ja currytofut, jos vaikka laatu olisi palautunut ennalleen. Ja vaikka ei olekaan, niin silti ne ovat hyviä enkä ihan samanlaisia soosseja ole muualla saanut. Bamboohan mainostaa myyvänsä malesialaisia erikoisuuksia.

5 Comments Lisää omasi

  1. Tänä syksynä olen käynyt Bamboossa pari kertaa syömässä sataytofua ja paistettua parsakaalia ja sieniä, ja on ollut ihan hyvää. Sataytofun soossi ei ole ollut ihan sellaista litkua kuin välillä on ollut.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s