Orchid on kätevä ravintola Kampin keskuksessa

on
Thaimaalainen kookoskeitto tom kha on ehkä maailman paras ruoka. Se aina vaihtelee Orchidissakin, että minkä verran siinä on kookosta, miten isoina paloina ainekset ovat, kuinka yrttistä tai tulista se on ja onko thaiyrtit hakattu pieneksi, jolloin ne voi syödä, vai onko ne isoina paloina vain maustamassa keittoa.
Orchidin massaman curry on myös hyvää. Malesialaistyyppisen curryn erottaa muista siitä, että siinä on perunaa. Se on mielestäni harvemmin niin tulista kuin thaicurryt. Tässä noutoannos.

Yksi lempiravintoloistani Helsingissä on Kampin keskuksen thaimaalainen ravintola Orchid. Tykkäsin siitä etenkin silloin, kun se sijaitsi toisessa paikassa, jossa oli semmoinen ulkomaiden tavaratalojen food court -systeemi, jollainen on ollut myös Forumin pohjakerroksessa. Siellä oli avaraa tilaa istuskella ja arkisin oli buffet, joka oli ehkä paras keskustan thaibuffeteista. Buffet ei ollut kovinkaan laaja, oli vain yksi lämmin kasvisruoka (usein vihreä curry), kevätrullia ja salaattia, mutta maut olivat kohdillaan. Kaikkien makuun paikka ei ehkä ollut, mutta minä tykkäsin käydä, koska se oli mutkaton ruokala,

Som tam on thaimaalainen papaijasalaatti. Siinä käytetään raastettua raakaa papaijaa, eikä useimmille tutumpaa kypsää, pehmeää, oranssia papaijaa. Tässä noutoannoksessa myös grillattua tofua. Papaijasalaatti on yleensä vähän liian tulista ja se pitää muistaa tilata ilman kalakastiketta ja katkarapua.

Siellä tuli pari vuotta sitten käytyä melkein joka päivä töiden jälkeen syömässä, kun silloisten työpaikkojeni lähellä ei ollut kivoja ravintoloita. Tilasin aina tom kha -kookoskeiton kasviksena tofulla. Myyjät jo joskus ehdottelivat, että enkö kokeilisi joskus jotain muuta, mutta kun tuo oli parasta. Ja on edelleen, nyt vaan ei tule käytyä enää niin usein.

Tom yam on oikeastaan sama keitto kuin tom kha, paitsi ilman kookosta, tai sitten siinä on kookosta vain ihan pikkuisen. Tilaan aina tofuversion, tässä noutoannos.

Orchidissa oli aina asiakkaita, mutta food courtin toisilla ravintoloilla ei mennyt yhtä hyvin, ja sen takia varmaan tilalle tuli kauppoja. Orchid siirtyi toiseen paikkaan Kampin keskuksessa, sinne missä pohjakerroksen ensimmäiset ravintolat avasivat aikoinaan. Ruokalista on vähän vaihtunut ja ravintola muuttunut hieman hienomman näköiseksi. En tiedä ovatko hinnat kallistuneet, tom khata saa nykyään entistä halvempana pienenenä keittona (7e) tai kalliimpana isona keittona (14e).

Orchidilla on myös kalliimpi ja gourmetimpi ravintola Yrjönkadulla. Kävin siellä kerran, oli hyvää, mutta annokset olivat turhan pieniä ja kalliita minunlaiselle, joka ei välitä kovinkaan hienostelevasta ruokailusta.

One Comment Lisää omasi

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s