Habibista parempilaatuista lähi-itäläistä

on

Helsingin Forumin pohjakerroksesta Kampin keskuksen Sähkötaloon laajentanut Habibi on ollut kasvissyöjien suosittelema falafel- ja Lähi-idän ruoan ravintola. Olen aiemmin moittunut Helsingin kebab-syöttölöiden ja Lähi-idän seisovien pöytien tasoa härskiintyneine hummuksineen.

Kävin noutamassa Habibista mukaani kasvislautanen-annoksen. Huonoa siinä oli se, että toisen, lämmintä ruokaa sisältävän rasian pohjalla oli paljon couscousia ja liian vähän kastiketta siihen nähden. Kaksi falafeliakaan eivät olleet parasta mitä olen saanut, olivat vähän kuivia, mutta ainakin ne vaikuttivat itse tehdyiltä. Tämä lämmin rasia ei muutenkaan ihan vakuuttanut keitettyine vihanneksineen.

Toisen rasian sisältö oli oikein hyvä. Parasta Lähi-idän ruoissa onnistuneiden pitafalafelien lisäksi mielestäni ovat munakoisosalaatit ja tässäkin se oli ihanaa. Taboulleh-salaatti olisi voinut olla makoisampi ja pavut olivat aikalailla vain papuja. Viininlehtikääryleet ovat jo niin kaikkien juhlien peruskauraa ja aina samanlaisia purkkituotteena, jolta nämäkin vaikuttivat. Mutta olivat ainakin kosteita. Oliivit ja artisokatkin olivat perusmezeä eli ihan hyvää ruokaa.

Mukana tuli ihanan ohutta halkaistua pitaleipää. Nimenomaan ohuuden takia se oli hyvää käsin syömiseen, ettei joudu syömään paljon mautonta pullaleipää napsiessaan intialaiseen tyyliin leivällä ruokaa suuhunsa.

Vaikka en kehunutkaan tätä Habibi-kokemustani tähtiin, niin se oli kuitenkin hyvää. En muista koskaan saaneeni tajunnan räjäyttävää lähi-itäläistä ruokaa (ehkä munakoisosalaatteja lukuunottamatta ja nälkäisenä syötyjä falafeleja) ja sen voisi tänä päivänä lukea perusruokiin, jota näppärästi tarjoillaan tilaisuuksissa kylminä ruokina. Mitkään lämpimät kasvisruukkuannokset eivät ole koskaan olleet kovin kummoisia. Couscouksesta voi kyllä saada tosi messevää ja sen avulla voi tehdä huippuhyviä salaatteja isompien porukoiden muonitukseen. Nämä ruoat ovat vähän niinkuin leipä, se on yleensä aina aika hyvää, mutta ei mikään erikoinen kokemus.

Lisää arvioita Helsingin ravintoloista.

2 Comments Lisää omasi

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s