Parempaa kouluruokaa Kasvisbaarista

on

Kuvataideakatemialaisilla on joka päivä kasvisruokapäivä. On ihan mahtava juttu, että jonkun koulun ruokala on kasvisravintola. Kasvisbaari on sijainnut Kuvataideakatemiassa joitain vuosia ja moni ei ehkä tästä ihmeestä tiedä. Opiskelijoista on heille ehkä asiakkaita riittämiin, mutta käy siellä joitain lähityöpaikkojen ihmisiäkin.

Ja mielentöntä, että opiskelijat saavat tuolta opiskelijahintaista ruokaa. Itse maksan annoksista jotain yli 7 euroa, keittolounas on jotain yli 6 euroa. Aika monista Unicafeista saa kasvisruokaa ja vegaaniruokaa, mutta en viitsi niissä käydä, koska kokemukseni ovat ankeita.

Kasvisbaarin kasvisruoka on ihan eri juttu, koska ne ovat kunnolla maustettuja ruokia. Tämä ei tarkoita, että ne olisivat yhtään tulisia tai maistuisivat aina intialaisille mausteille. Uskon, että lihansyöjätkin tykkäävät enemmän Kasvisbaarin ruoista kuin Unicafen liharuoista.

Keitto tai kastike ei ole aina vegaanista, mutta vegaaniversion saa aina tiskiltä. Jos minulla on jotain negatiivista sanottavaa, niin kastikkeet ovat joskus tosi löysiä. Kuulin joskus jonkun miettivän linjastolla kastikkeen kohdalla, että onko tuo keittoa vai kastiketta. Veikkaan kokin kokkausideologiaan kuuluvan suurustamattomuuden. Ja yksi työkaverini joskus työpaikkaruokalassa ilmaisi inhonsa ”maizenalimaa” kohtaan, joten ehkä se on ihan ok.

Olen tosi tyytyväinen, että tämä ruokala sijaitsee työpaikan lähellä. Vaikka joskus otankin turhan kukkuraisia lautasellisia (hintaan ei kuulu santsaus), niin tuo ruoka on terveellisempää ja monipuolisempaa, kuin jos söisin usein tuossa lähellä sijaitsevassa Du Diissa tai kookoscurrya jossain thaimaalaisessa. Ravintolaruoaksi en tuota kutsuisi, mutta tuo voi hyvinkin olla paras ruokala, mitä on.

Helsingin ravintola-arviot

3 Comments Lisää omasi

  1. Tiina sanoo:

    Näköjään vanha opinahjoni on kunnostautunut ihan täysillä! Nyt kyllä vähän harmittaa, että tämä tapahtui vasta valmistumiseni jälkeen…mutta olin kyllä tyytyväinen aikaisempiinkin kasvisruokiin, mutta tämä kuulostaa jo ihan täydelliseltä 🙂

    1. Olisi mielenkiintoista kuulla, että mitä kuvataideakatemian oppilaat olivat mieltä siitä, että heidän koulunsa ravintolasta tuli kasvisravintola? Kulttuurialalla on kyllä niin fiksua väkeä, että varmaan ottivat hyvin, ja monet suurella tyytyväisyydellä. Täyttä on lounasaikaan tuolla. Ja edelleen olen käynyt, vaikka usein otankin vain salaatteja ja hummusta.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s