Kuppikakkuja ja teeleipää sunnuntai-aamuna

on
Mintulla terästetyt suklaa-vaniljapikkukakkuset, jotka eivät kuitenkaan ole ihan oikeanlaiset, vaan liian minttusuklaiset.

Tämän sunnuntai-aamun puuhat olivat leipomista kohta 10-vuotiaan kanssa. Kuppikakut taitavat olla pikkutyttöjen makuun (tai no kenen makuun ne eivät olisi?). Ne on suht helppo leipoa, ovat hyviä ja niitä pääsee koristelemaan ihanan näköiseksi.

Teimme kuppikakut Puputyttö ja vohvelisankari – Vegaanin herkkukirjan Dalmatialaiset – Mintulla terästetyt suklaa-vaniljapikkukakkusten reseptin mukaan. Taustamusiikiksi sopi hyvin smurffit ja huonot jutut.

Meidän lopputuloksen ulkonäkö oli kylläkin kaukana dalmatialaisesta ja maustakin puuttui vaniljan edustus, koska Marianne Crushin sijaan jouduimme lähikaupasta ostamaan tavallisia Marianne-karkkeja. Nämä kun laittoi tehosekoittimeen, tulos oli jauhetta palasten sijaan. Siten kuorrutuksesta tuli läpeensä Mariannen makuista vaniljan joukossa olevien minttusuklaasattumien sijaan ja väristäkin tuli vaalean suklainen. Hyvää tuli silti!

Puputyttö ja Vohvelisankari on tosi söpö leivontakirja, jossa on suuret valokuvat kaikista kirjan leivoksista. Kirjan alussa on 14 erilaista kuppikakkuohjetta ja loppukirjassa vaikka mitä muita herkkuohjeita. Tekijältä Raisa Kettuselta on nyt ilmestynyt myös Puputytön juhlakirja.

Kun uuni oli lämpimänä, päätin tehdä myös leipää. Minulla ei ikinä ole hiivaa ja en myöskään erityisemmin tykkää käsien upottamisesta taikinaan, niin tein taas leivinjauhetta käyttäen teeleipää. Ohjeen kaivoin vanhasta (ensipainos 1999) Vegaanin kasviskeittokirjasta. Minulla on tuosta kirjasta pehmeäkantinen ensipainos. Sen jälkeen siitä on ilmestynyt pari-kolme uusintapainosta.

Vegaanin kasviskeittokirjassa on helppoja perusreseptejä. Eli aloittelija ja perusruoan ystävä löytää sieltä lyhyet ja yksinkertaiset reseptit soijarouhekastikkeeseen, kesäkeittoon ja sen sellaisiin. Kirjassa ei ole kuvia (en tiedä onko myöhemmissä painoksissa), mutta kirja toimii hyvin ideoiden selaamiseen kun haluaa tehdä tavallisia ruokia lähikaupan aineksista.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s