Vietnamin viisumit ja muuta valmistelua

on
Odotan, että Halong Bayn risteilyllä on melko samanlainen sää kuin Yangtsen risteilyllämme 2005. Maisemat tulevat olemaan varmaan vielä hienommat ja avarammat ja vesi turkoosimpaa ruskeahkon Yangtsen sijaan.

Matkavalmistelut ovat edenneet niin, että kävin hakemassa Vietnamin viisumit. Maahan matkatessa kun pitää hankkia viisumi, jos meinaa oleilla siellä yhtämittaisesti yli 15 päivää. Suomalaisilla ja muutamilla muilla kansallisuuksilla on tuo mahdollisuus oleilla vähän aikaa ilman viisumia (mm. Pohjoismaita ja Venäjä).

Viisumia varten tarvitsi tulostaa lomake Vietnamin suurlähetystön sivulta. Siihen pitää liimata mukaan yksi valokuva (tarkistimme asian suurlähetystöstä, että kuvan ei tarvitse olla just 4 X 6 -kokoa, vaan tavallinen suomalainen passikuva käy) ja kiikuttaa lomake passin ja 50 euron kanssa suurlähetystöön Kulosaareen. Vein passit sinne maanantaina ja hain pois perjantaina. Kaikki meni helposti.

Halong Bayn maisemat tulevat varmaan olemaan paljon niinkuin tässä Kiinan Yangshuon kuvassa, mutta karstikukkulat pilkottavatkin siellä vedestä.

Jos ei halua luovuttaa passiaan (jos vaikka joutuu samoihin aikoihin hankkimaan useampia viisumeita), asuu muualla Suomessa eikä halua passiaan lähetellä tai on reissun päällä jo, voi homman hoitaa myös netissä. Sitä varten on monia firmoja, joille annetaan passitiedot ja maksetaan. Sitten pitää tulostaa heidän lähettämänsä lomake ja marssia maahan tullessa lomakkeen ja passin kanssa jollekin leimauspisteelle.

Käsittääkseni nuo firmat hoitavat kutsukirjeen maahan, jolloin viisumia ei tarvitse hoitaa itse suurlähetystön kautta. Firmoja ovat mm. Pallontallaajien keskustelufoorumilta poimitut Visapro, Myvisa ja Visacorp. Me päätimme kuitenkin hankkia etukäteen viisumit, jotta ei tarvitse Hanoin lentokentällä mennä ylimääräiselle tiskille.

Vuonna 2005 olisimme matkustaneet Kiinan Nanningista Vietnamiin, mutta koska viisumia olisi joutunut odottelemaan muutaman päivän, päätimme kahvilla mietiskellessämme suunnata Laosiin. Silloin ei tainnut vielä olla tuota 15 päivän oleskelumahdollisuutta. Eli otimme samana päivänä vielä yöjunan Kiinan Kunmingiin, josta seuraavana aamuna suuntasimme bussilla ja erinäisillä autokyydeillä Laosiin. Se oli loistava päätös, koska Vietnamin läpi tarpominen olisi ollut liian raskas juttu Siperian radan, Mongolian ja Kiinan jälkeen. Kun tulimme Laosin puolelle, oli se jotenkin aivan mahtavaa. Oli rauhallista ja vehreää. Matkasimme Luang Nam Thahan. Ihastuin Laosiin heti.

Majoitus Hanoissa

Hankimme nyt etukäteen myös kolmen yön majoituksen Hanoista. Vanha kaupunki vaikuttaa mielenkiintoisimmalta sijainnilta ja siellä taitaa suurin osa majapaikoistakin olla. Valitsin Little Hanoi Hostellin. Asian ratkasi se, että rakennus näytti vietnamislaistyyliseltä kapealta kadunvarsitalolta modernimman möhkäleen sijaan. Hotelli oli myös saanut kehuja nettikeskusteluissa.

Halong Bayn risteilyt

Pitäisi myös miettiä, varaisimmeko Halong Bayn risteilyn jo etukäteen. Hanoissa tai Halong Cityssä sopivan löytyminen voi olla tuskallista. Tuskin viitsimme kiertää useampaa matkatoimistoa.

Halong Baysta löytyy netistä niin hienoja kuvia, että en kestä. Lähden sinne kuitenkin maltillisin mielin, koska arvelen palelevani siellä ja maisemien olevan sumun peitossa. Halong Bayn paateissa vaikuttaa olevan vain näön vuoksi isoja oransseja purjeita. Tuskin purjeet ovat käytössä, mutta ovat hienon näköisiä, että mikäpäs siinä.

Monet paatit vaikuttavat turhan prameilta. Olisi kiva yhdistelmä, että paatteja ei olisi tehty niin hienosti ja tilavasti sisustetuiksi, mutta palvelu olisi kuitenkin hyvää ilman hoputtamista. Valitettavasti homma taitaa mennä kuitenkin niin, että hinta kertoo suoraan siitä, paimennetaanko turisteja kiirehtimään vai ei. Varmaan kun menemme tuonne asti, emme halua säästää muutamaa kymppiä siinä, että jääkö risteilystä paha maku suuhun vai ei.

Kustannuksia:
Vietnamin viisumi 50 euroa/kpl
Majoitus Hanoissa 3 hh 27 dollaria/yö, 9 USD per hlö/yö

Myöhemmin lisättyä: reissu peruuntui

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s