Vegaanin lentokoneruoat

on
Finnairin Japanin lennoilla vegaaniruoat onnistuivat hyvin, vaikka tässä lämmin ruoka olikin perusmautonta riisiä ja tomaattista vihannessoossia.

Travelpartnerilla, josta lentolippuni ostin, on sama käytäntö kuin ainakin Kilroylla, eli voidakseen varata lennoille erikoisruoat joutuu ostamaan palvelupaketin. En hankkinut tätä lentoja ostaessani, halusin kai kokeilla, onnistuuko vegaaniruokavaraukset ilmankin. Nyt jälkikäteen homma onnistui kuitenkin, ja kaiketi samaan 15 euron hintaan kuin jos olisin ostanut sen lippujen yhteydessä. Piti vain odotella pitkään puhelinjonossa ja sitten antaa luottokorttitiedot. Nyt tarkistin virtuallythere-sivustolta lentoni, joissa lukee vegan meal (Finnair) ja toisissa strict vegetarian (Cathay Pacific)

Finnairin Japanin lennoilla sain japanilaistyyppistä ruokaa ja pannareita.

Mielelläni maksan 15 euroa, jotta saan pitkille lennoilleni ruoat. Olenhan kaiken lisäksi vielä niin pöpi, että lentokoneruoat ovat minusta jotenkin ihania. Niiden maut eivät yleensä ole kummoisia, mutta pikkukipposet ja -annokset ovat jotenkin hauskoja. Ei se ole ehkä ihme, koska rakastan myös japanilaista ruoan asettelua pikkulautasineen.

Ja lennoilla pitää aina ottaa tomaattimehua, jota ei koskaan muuten juo. Alkoholia en yleensä ota yhtään. Haluan minimoida jetlagin eikä se nyt muutenkaan tunnu järkevältä, varsinkaan kun puolet lennoistani teen yksin.

Lennolla Wienistä Bangkokiin, muistaakseni Air Austrialla, pystyin itse lentoja varatessani katsomaan haluamani ruoat. Koska valikoissa oli myös raw meal, tilasin raakaruoat. Tässä hedelmäsalaatti, mutta toinen ateria oli aivan mahtava juttu eli guacamoledippiä ja vihanneksia, sellainen on hyvää ruokaa lennolla.

Ainakin kerran Finnair on kämminyt vegaaniruokani. Saattoi olla niin, että ruoka oli laktovegetaarista, mutta ei se paljoa tilannetta auttanut, kun oli maitokastiketta ja kakkua tarjolla. Kun valitin asiasta jälkeen päin, taisin saada 20 tai 30 euron lahjakortin Finnairin myymälään. Muutoin Finnarilta jos ostaa suoraan lennot, on erikoisruoan varaaminen ilmaista ja helppoa.

Minulle on aika epäselvää, miten eri lentoyhtiöt pystyvät vegaaniruokaa tarjoamaa, se vaihtelee kovin. Joskus, vaikka tekee vegaaniruokavarauksen, ei sitä tule. Air New Zealandin lennolla Sydneysta Aucklandiin minulle ei ollut ruokaa. Ystävällinen henkilöstö yritti kuitenkin jotain minulle järjestää, mutta ensi kokemukseni Uuden Seelannin murteesta kävi hankalaksi. Lentoemo kysyi minulta jotain, mikä kuullosti minusta kysymykseltä ”Do you eat fresh?” Mä olin vaan että joo, että siis fresh food, joo, kyllä mä syön vihanneksia. Kysymys olikin että ”Do you eat fish?” Tyyppi lausui fisun leveästi ”fesh”.

Tämä ei ole lentokoneruokaa vaan lentokenttäruokaa Bangkokissa. Koska suostuin varautumaan olemaan henkilö, joka mahdollisen ylibuukkauksen takia ei lennolle mahdu, sain odotteluajalleni ruokalippuja, joilla ostin tämän sticky rice mango -annoksen, joka kuuluu lempithairuokiini.

Halpalentoyhtiöt eivät tarjoa ruokaa, vaan se pitää ostaa erikseen. Katalogeja selatessani olen kuitenkin huomannut niistä löytyvän vegaaniruokiakin. Kerran Barcelonaan mennessäni ostinkin lennolla jonkun kivan tapaslautasen marinoituina vihanneksineen. Sen taas olen oppinut, että Intian IndiGo-lentoyhtiön wrapeissa ei ole vegaaniversiota. Eikä intialaisilla lentoyhtiöillä ehkä muutenkaan välttämättä saa vegaaniruokaa, vaikka ruoista aina onkin kasvisversiot tarjolla.

Kun ensi kerran matkustin Intiaan Mumbaihin, oli Aeroflotin lento Moskovasta varmaan 10 tuntia myöhässä. Tämä aiheutti kai senkin, ettei lennolla ollut kasvisruokaa, vaikka kone oli täynnä intialaisia. Minä taas olin kuumeessa, etten muutenkaan olisi syönyt, vaan nuokuin tokkurassa.

Pitää vielä mainita että tykkään siis lentokoneruoasta (niistä perinteisistä tarjotinannoksista) ja lisäksi myös miniatyyrijutuista. Meinasinkin seota, kun Japanissa eksyin leluosastolle, josta löytyi miniatyyrisia lentokoneruokatarjottimia! Hypistelin niitä kaikkia erilaisia vaikka kuinka pitkään. Lisäksi löytyi kuppikakkutarjottimia ja vaikka mitä kioskeja. Lähdin osastolta tosi haikeana, sain lopulta itselleni vakuutettua, että en tekisi niillä yhtikäs mitään.

Myöhemmin lisättyä: reissu peruuntui

3 Comments Lisää omasi

  1. Nyt kun ostin Lufthansan lennot Hki -Bangkok-Hki Frankfurtin kautta, ei vegaanista ruokaa ollut ollenkaan valikossa. Oli vain lakto-ovo-vegetaarinen. Mutta valikosta löytyi ”fruit meal” ja valitsin sen. Saa nähdä mitä tulee! Toivottavasti muutakin kuin omena tai banaani. Tekee varmaan ihan hyvää syödä yläilmoissa vain hedelmiä.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s