Kuiva Melbourne

on
Rantatie St Kildassa Melbournessa kuumana päivänä.

Kun tulimme vuonna 2008 Melbourneen käymään, siellä oli sellainen säätila, jota en ollut koskaan kokenut. Veikkaan, että lämpöä olisi ollut jopa +40 astetta ja ilma oli niin kuiva, että silmiä ja nielua kuivasi. Oli erittäin helppo kuvitella, mitä sellainen säätila saa aikaan, jos jossain vähän roihahtaa. Jos siihen yhdistää vielä tuulen, niin voisin uskoa yhden metsäpalon vievän koko Australian mennessään. Nyt ymmärsimme suojautua auringolta tehokkaasti, toisin kuin Sydneyssä, jossa poltin nenäni karrelle. Vaikka sää Melbournessa kylmeni rivakasti, aurinkoisuus jatkui.

St Kildan rantaa.

Melbournesta ainakin tuolloin sanottiin sen olevan Sydneyä boheemimpi kaupunki. Tällaisella nopealla tutustumisella minä tykkäsin kuitenkin Sydneystä enemmän. Sydney näytti kauniimmalta, siellä on parempi ilmasto (Melbournessa on välillä kylmää) ja siellä on aivan mielettömän upea rannikko.

Majoituimme Melbournessa Saint Kildan kaupunginosaan Beach House -hostelliin. Australian hintataso on sellainen, että siellä joutuu majoittumaan dormeihin, jos haluaa budjettimatkailla. Dormit ovat ihan käypä majoitusvaihtoehto. Sen sijaan monien hostellien tyyli mainostaa bilemeiningillä on etovaa. No, niiden mainostus onkin suunnattu minua nuoremmille. Minun ikäiseni haluavat ylejään käyttää matkustaessaan enemmän rahaa, kun sitä kerran oravanpyörässä tulee aina lisää tasaisella tahdilla.

Istuskelimme varjossa Yarra-joen rannalla keskustan tuntumassa.
Puita matkalla Melbournesta Phillip Islandille.

Hurjasta kuumuudesta huolimatta merivesi oli ihan kylmää. Biitsi oli kuitenkin kiva ja sen läheisyydessä oli just näitä katuja kahviloineen, joista juuri tuon kaupunginosan maine on kertynyt. Biitsin lähellä oli myös vanhanaikaisen tunnelmallisen näköinen tivoli, jonne emme kuitenkaan viitsineet pääsymaksua maksaa.

Näkymä Federation Squaren holleilta, takana mm. anglikaaninen kirkko ja matala rakennus on turisti-info.

Keskustaan taisimme liikkua paikallisbussilla. Emme menneet Melbourneen mitään erityistä katsomaan, vaan kuljeskelimme päämäärättömästi ympäriinsä, kuten reissuillamme aina. Silloin tulee nähtyä kaupungeista monia puolia. Toki hakeudun kauniisiin ja mielenkiintoisiin paikkoihin, mutta on ihan avartavaa päätyä lähiöihin, joissa näkee miten ihmiset asuvat ja miten käyvät kaikkialla samanlaisissa supermarketeissa ostoksilla.

Ihmisiä istumassa iltaa Melbournen Federation Squarella. Vastapäätä näkyy Flinder Streetin asema.

Biitsin ja St Kildan kahvilakatujen lisäksi kaupungin kivoin paikka oli keskustassa hienon (eli vanhantyylisen) Flinderes Street -rautatieaseman vastapäinen Federation Square -aukio, jossa ihmiset istuskelevat tasanteilla tai juovat terassilla tosi kalliita kahveja. Meidän siellä istuskellessa aukiolla oli jotain esityksiä.

Melbournesta menimme Phillip Islandille tutustumaan australialaiseen luontoon ja eläimiin.

Lue myös Sydney Coastal Walk – kävellen Sydneyn rantoja pitkin

3 Comments Lisää omasi

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s