Sydney Coastal Walk – kävellen Sydneyn rantoja pitkin

on
Maisema Sydney coastal walkin varrelta.

Sydneyn kivoin juttu vuonna 2008 oli rannalla kulkeva upeamaisemainen polku. Sydneyn rantoja pitkin pystyisi kävelemään useiden päivien ajan, mutta me kuljimme ehkä suosituimman pätkän Coogee-biitsiltä Bondi-biitsille.

Pitkä mäki alas Coogee-biitsille, josta aloitimme rantakävelymme.

Aloitimme päivän taivalluksen jo hostelliltamme Newtownista. Kävelimme teollisuusalueiden ja lähiöiden läpi rantaan Coogee-biitsille. Kuten kuulemma Rio de Janeirossakin, Sydneyssä eri rannoilla on vähän eri maine ja käyttäjäkunnat. Joku on enemmän boheemimman ja opiskelijaväen suosima, joku lapsiperheiden ja joku näyttäytyjien.

Coogee-biitsi pohjoispuolelta katsottuna.

Upeinta kävelyssä oli meri ja sen monet kirkkaat värit. Oli sinisen eri sävyjä ja ihania turkoosiin vivahtavia valkoisia tyrskyjä. Välillä oli hiekkarantapoukamia, välillä pystyseinäisiä kallioita, joiden alla oli syvää ja välillä oli erilaista kallioröpöä, johon aallot vaihtelevasti hakkasivat. Useimmat kohdat olivat sellaisia, etten olisi missään nimessä uskaltanut siinä uida. Koirien uimapaikkakin oli sellainen tyrskyineen, että ihmettelimme tovin sitä hurjaa menoa.

Hautausmaa meren rannalla matkan varrella.

Sää oli tosi kuuma ja aurinkoinen. En tiedä mitä ajattelimme kävellessämme ulkona koko päivän. Australia ei ole ihan niin kuin muut maailmankolkat ja naamani paloi päänahkaa myöten. Parin viikon päästä nenästäni irtosi paksuhko kerros kovaa nahkaa. Naamani kuviointia kutsuin maorisotamaalaukseksi, koska aurinkolasini oli muodostanut kasvoilleni kuvioita. Ostinkin heti kokemuksen jälkeen lippiksen ja se on kuulunut myöhempien matkojeni pakolliseen varustukseen.

Näkymä Bondi-biitsille. Etualalla Icebergs-uimaklubin allas.
Bondi Beach.

Merivesi oli kylmää. En tiedä lämpenevätkö Sydneyn vedet ikinä. Sydneyssä oli kylmän sietokyvyn lisäksi kaikenlaista muutakin brittiläistä, mutta asukkaiden kyky kestää kylmää vaikutti olevan yksi kaupungin ominaisuuksista seuratessani uimareita ja surffaajia. Ei niin kylmässä vedessä voi uida.

Matkalla upeaa oli myös upeat rantarakennukset, mutkitteleva rantaviiva poukamineen ja valoisuus. Parhaiten kävelymaisemien vaihtelevuutta ja kuvauksellisuutta tuovat esiin valokuvat sivulla Bondi to Coogee walk.

Muita juttuja Australiasta:
Kuiva Melbourne
Phillip Islandin eläimet Australiassa

4 Comments Lisää omasi

  1. Tiina sanoo:

    Tämähän vaikuttaa kivalta 🙂 Jospa joskus pääsisi Australiaan asti niin tämä voisi olla TO DO- listallani. Sitten tietenkin esim. Kakadun luonnonpuisto ja kaikki muut upeat luontokohteet! Olen innolla seurannut kahden ystäväni seikkailua mm. Australiassa http://kinttupolulla.blogspot.fi/search/label/Australia

  2. Ausseissa olisi niin paljon nähtävää. Olisi kiva, jos siellä ei tarvitsisi vuokrata omaa autoa, vaan voisi leiriytyä yhteen paikkaan (kuten tuossa jutussa Sydneyyn, mikä ei nyt ole varsinainen luontokohde) ja sieltä tehdä päiväkävelyitä ympäristöön.

    Ystäväsi ovat pitäneet aika vauhtia reissullansa, vaikka jäivätkin muutamaksi kuukaudeksi Darwiniin ja Uuteen-Seelantiin tekemään töitä. Mutta maistuisi minullekin 🙂 Heidän matkansa on myös monipuolista, kun Ausseissa autoilu on niin erilaista kuin Aasiassa matkustaminen.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s