Maailman kulkukoirat ovat peruskoiria

on
Ystävällinen koira Egyptin Luxorissa. Koirat ympäri maailman tajuavat usein jo katseesta, kuka ihminen haluaa heidät luokseen.

Missä vain maailmalla kulkee, tuntuu kaduilla kulkevan samannäköisiä koiria kuin muuallakin. Ne ovat noin 20-kiloisia, vaaleanruskeita ja niillä on lyhyt karkeahko karva, juuri sellainen kätevä, joka ei mene takkuun ja hylkii hieman vettä, mutta ei ole liian kuuma.

Koira Balilla.

Ajattelen näiden katukoirien olevan sellaisia, kuin koirien pitäisikin olla. Koirien jalostaminen on kamalaa ja toivoisin, että ihmiset lakkaisivat haluamasta muun näköisiä kuin terveitä ja normaalin kokoisia koiria, joilla on kuono, häntä, sopusuhtainen selkä ja jalat sekä helppohoitoinen turkki.

Koira Goan Anjunassa.

Tiedän, että monia ihmisiä viehättää juuri tietynnäköiset koirat. Mutta jos pitää koirista, niin eikö pitäisi pyrkiä siihen, ettei sairaita ja sisäsiittoisia rotuja kannustettaisi jalostamaan?

Näiden kulkukoirien arvelen olevan useiden rotujen seoksia. Onko siis niin, että kun tarpeeksi monta kertaa sekoitetaan kaikenlaisia rotuja keskenään, saisimme sellaisia koiria, joita ne ovat olleet 10 000 vuotta sitten?

6 Comments Lisää omasi

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s