Elokuva Best Exotic Marigold Hotel esittelee Jaipuria

on
Voisin kuvitella Jaipurissa olevan paljon tämän Delhin Lodigardenin rakennusten näköisiä maisemia.
Voisin kuvitella Jaipurissa olevan paljon tämän Delhin Lodi Gardenin näköisiä maisemia.

Katsoin leffan The Best Exotic Marigold Hotel, joka oli pieni kevyt elokuva. Siinä oli monia herttaisia hahmoja, mutta tärkeintä elokuvassa oli ihailla intialaista kaupunkimaisemaa. Elokuva sijoittu Jaipuriin, joka on yksi kohde ehkä yleisimmällä Intian turistikierroksella. Minäkin toivoisin joskus pääseväni reitille Delhi-Agra-Jaipur-Pushkar-Udaipur itäisemmällä Varanasilla höystettynä.

Vanhan Delhin katunäkymää, kylmällä ilmalla talvella Jaipurissa saattaisi ehkä näyttää jossain tältä.
Vanhan Delhin katunäkymää, kylmällä ilmalla talvella Jaipurissa saattaisi ehkä näyttää jossain tältä.

Leffassa ärsytti kuvaukset, kun eläkeläiset saapuvat hotelliinsa. Siinä esiteltiin, että hotelli olisi jotenkin huono, vaikka se oli niin upea paikka, että moisesta tunnelmallisesta linnasta minua olisi vaikea saada lähtemään. Siellä silti varmaan tulisi kylmä talvisin, öisin tähän aikaan vuodesta lämpö laskee Jaipurissa +12 asteeseen, vaikka päivisin voikin olla +28 astetta. Se on myös syy, miksi en ole pohjoisempaa Intiaa vielä kiertänyt, olen matkustellut lähinnä vain talvisin enkä halua mennä kylmiin paikkoihin.

Oli ihanaa katsoa intialaista katumaisemaa ja kuvitella kuolaten, millaisia ruokia hahmojen eteen tuotiin. Vaikka intialaiset kaupungit saattavat pölyisyydessään, pakokaasuissaan ja hälinässään olla vähän liikaa, niin on se meno ihanan välitöntä. Siellä on tietysti omanlaisena käyttäytymiskoodistonsa, mutta länsimaisena ainakin olonsa tuntee vapautuneeksi kaiken se sekamelskan keskellä.

Leffan idea oli se, että nämä vajaa kymmenen henkilöä olivat saaneet tietää Jaipurissa olevasta eläkeläisille tarkoitetusta hotellista palveluineen. Paikka ei ollut ihan sitä, mitä he olivat odottaneet ja toisilla oli sopeutumisvaikeuksia, jotka lopulta juonsivat juurensa ihmissuhdeasioihin.

Katso leffan tekstitetty traileri.

Ruokakuvia Intiasta 2007
Ruokakuviani Intiasta 2009
Ruokakuviani Intiasta 2011

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s