Pipareita ja piparikuppikakkuja

on
Piparitaikinanmakuiset jouluiset pikkukakkuset.
Piparitaikinanmakuiset jouluiset pikkukakkuset.

Tein piparin makuisia kuppikakkuja Chocochili-vegaaniblogin Jouluiset pikkukakkuset -reseptillä. Itse asiassa ne maistuvat vielä paremmalta kuin piparkakut, koska ne maistuvat piparitaikinalta. Tein niistä minikokoisia, jolloin reseptistä kuorrutteineen tuli 17 pientä ja viisi normaalikokoista.

Kuorrutettuja Kantolan piparkakkuja ja pieniä omatekoisia.
Kuorrutettuja Kantolan piparkakkuja ja pieniä omatekoisia.

Jo aiemmin tein Chocochillin ohjeella piparkakkuja. Reseptissä margariini sulatettiin, perinteisessä perheeni käyttämässä reseptissä kova margariini vaahdotetaan sokerin kanssa. Mutta Chocochillin ohjeella taikinasta tuli notkeampaa ja se oli helpompi kaulia seuraavana päivänä. Taikina ei ehkä maistunut yhtä hyvälle kuin äidin tekemä, ehkä piparkakkumaustetta voisi käyttää enemmän?

Perinteisissä piparkakkuohjeissa niiden vegaaniseksi muuttaminen käy ihan vain jättämällä kananmunan pois. Margariiniksi valitaan joku vegaanisista margariineista ja kerman ja maidon tilalla käytetään soija- tai kauraversioita.

Pikakahvilattea ja kuppista.
Pikakahvilattea ja kuppista.

Kaupastakin löytyy vegaanisia pipareita. Parhaita mielestäni ovat ihan ohuet Anna´s Pepparkakorit. Ne olisivat soveltuneet paremmin kuppikakkujeni koristeluunkin, koska ohuista saisi siistimpiä palasia. Nyt koristeluun käytin Kantolan piparkakkujen palasia.

kuppikakut tarjottimella valmiina lastenjuhliin vietäväksi. Saa nähdä, pysyvätkö pystyssä kuljetuksen ajan. Siksi ne kannattaa viedä kylmään ennen kuljetusta, jotta kuorrute ei menisi heti pilalle.
kuppikakut tarjottimella valmiina lastenjuhliin vietäväksi. Saa nähdä, pysyvätkö pystyssä kuljetuksen ajan. Siksi ne kannattaa viedä kylmään ennen kuljetusta, jotta kuorrute ei menisi heti pilalle.

Kantolan piparkakut ovat kyllä ihan hyviä, hieman appelsiinin makuisia. Koristelin niitä sekä pieniä omatekemiä piparkakkuja kuorrutteella. Kuorrutteeseen sekoitin vettä, tomusokeria, vanilja-aromia ja hieman keltaista elintarvikeväriä.

Sekä piparkakkukuorrutteen että kuppikakkukreemin pursottaminen on tuskaa, jos käytössä ei ole oikeaa pursotuspussia. Muut muovipussit menevät rikki. Jos ne eivät mene, kuorrute on todennäköisesti liian löysää eikä jähmety herkun päälle…

One Comment Lisää omasi

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s