Chieow Laan -järvellä Thaimaassa Khao Sokin tuntumassa

on
Veneellä Chiew Laan -järvellä.
Veneellä Chiew Laan -järvellä.

Suuntasimme Khao Sokin kansallispuistosta Chieow Laan -tekojärvelle (tai esim. Cheow Larn). Eli kansallispuiston tuntumassa on valtava padottu järvi, joka on melko suosittu turistikohde. Sinänsä tekojärvi kuullostaa tylsältä asialta, mutta tämä tekojärvi oli rakennettu kukkulamaastoon, eli näytti siltä, että järvestä nousi suoraan korkeita karstivuoria.

Veneiden lähtöpaikka.
Veneiden lähtöpaikka.

Näkymät olivat varsin hienot. Luulen että monet mennessään Khao Sokiin suuntaavatkin itse asiassa järvelle, jonka luomiseksi on padottu vettä metsän päälle jokilaaksoon. Järvestä törrötti vieläkin aavemaisesti kuolleita puunrunkoja.

Veneellä tekojärvellä.
Veneellä tekojärvellä.

Maisemien lisäksi erikoinen kokemus oli kelluvat mökit. Järvellä on kaukana toisistaan venematkojen päässä guest houseja, jotka koostuvat laitureilla toisiinsa yhdistetyistä mökeistä. Mekin majoituimme sellaiseen.

Mökkimme Cheow Larn -järvellä.
Mökkimme Cheow Larn -järvellä.

Samassa majapaikassa oli halvempia bambutönöjä, joita meille ei matkapaketissa oltu edes tarjottu ja niissä majoittui thaimaalaisia. Me majotuimme laudoista tehtyyn yhden huoneen mökkiin. Vessat ja suihkut olivat yhteiset laiturin päässä.

Näkymät mökkimme ovelta.
Näkymät mökkimme ovelta.

Vietettyämme edellisen viikon Koh Taon merivesissä oli hauskaa päästä makeaan veteen uimaan. Eipähän tarvinnut suihkutella suoloja pois uinnin jälkeen. Yritimme myös snorklailla järvellä, mutta näkyvyyttä oli vain metrin tai pari eikä siellä näkynyt mitään. Järvelle kyllä järjestetään sukellusmatkoja, mutta en tiedä mitä siellä voi nähdä.

Majapaikassamme oli käytössämme kanootteja, joilla kävimme melomassa lähistöllä. Pakettiin kuului myös pari veneajelua aamutuimaan, oppaat olivat hyviä spottaamaan ympäröivistä metsistä apinoita ja lintuja, joita itseksemme emme olisi nähneet lainkaan.

Yksi retki oli myös tippukiviluolalle. Venematkan päässä kävelimme metsässä ja asetuimme bambulautalle, jolla pääsimme luolalle.

Suosittelen tätä järveä, jonne olisi mukava mennä pidemmäksikin ajaksi rauhoittumaan, sitä chillimpiin paikkoihin ei juuri törmää.

Khao Sokin kansallispuisto iilimatoineen Thaimaassa >>

Kukkoloita suoraan tekojärvestä lähtien.
Kukkoloita suoraan tekojärvestä lähtien.
Järvellä oli helppo meloa kun ei ollut meren aaltoja.
Järvellä oli helppo meloa kun ei ollut meren aaltoja.
Makeassa vedessä kellui merivettä huonommin.
Makeassa vedessä kellui merivettä huonommin.
Järvellä oli pilkkopimeää lukuunottamatta mökkiemme valoja.
Järvellä oli pilkkopimeää lukuunottamatta mökkiemme valoja.

One Comment Lisää omasi

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s