Joulun ruokakuvia

on
Vegaanin jouluruokalautanen.
Vegaanin jouluruokalautanen.

Ihmisillä voi mennä pää solmuun kun miettivät, mitä tarjota kasvissyöjille jouluna. Tässä kuvia, joista voi todeta, että ei se ole vaikeaa ollenkaan.

Riisipuuro ja sekahedelmäkiisseli eli sekametelisoppa. Riisipuuro keitetään soijamaitoon tai keitetään veteen ja lopuksi lisätään kunnolla kaura- tai soijakermaa. Lisäksi voi laittaa esim. laktoositonta Keiju-margariinia.
Riisipuuro ja sekahedelmäkiisseli eli sekametelisoppa. Riisipuuro keitetään soijamaitoon tai keitetään veteen ja lopuksi lisätään kunnolla kaura- tai soijakermaa. Lisäksi voi laittaa esim. laktoositonta Keiju-margariinia.
Lajitelma kuutta eri sorttia seitania, tofua ja tempeä. Oikealla ylhäällä savustettua Tofu Moon -merkkistä tofua, oik. alhaalla mantelitofua, ylh. keskellä seitankinkkua, alh. keskellä marinoitua tempeä, vas. ylh. marinoitua tofua  ja vas. alh. savustettua tempeä.
Lajitelma kuutta eri sorttia seitania, tofua ja tempeä. Oikealla ylhäällä savustettua Tofu Moon -merkkistä tofua, oik. alhaalla mantelitofua, ylh. keskellä seitankinkkua, alh. keskellä marinoitua tempeä, vas. ylh. marinoitua tofua ja vas. alh. savustettua tempeä.

Jouluna helpoimmalla pääsee, jos ostaa kaupasta valmiiksi marinoitua tofua. Perusmarketeista saa juustohyllyn liepeiltä Soya Oy:n savustettua sekä marinoitua tofua. Ne kelpaavat sellaisenaan kylmänä joulupöytään. Voi myös ostaa maustamatonta kovaa tofua ja marinoida se soijakastikkeessa, valkosipulissa ja inkiväärissä. Muuntelua saa lisäämällä tomaattipyrettä ja sokeria tai vaikkapa omenasosetta.

Eko- ja erikoiskaupoissa on laajempi valikoima kasvisproteiinivalmisteita, jotka ovat kivoja joulupöytään kinkun yms. sijaan. Niissä on useampia erilaisia tofuja ja niinikään soijasta valmistettua tempeä. On myös erilaisia soijaleikkeleitä ja -pekonia. Näitä kauppoja ovat esim. Ruohonjuuri, Ekolo ja Punnitse ja Säästä Helsingissä, Ruohonjuuri ja Runsaudensarvi Tampereella ja Ruohonjuuri ja Kuudes maku Turussa.

Lanttulaatikossa käytetään soijamaitoa, laktoositonta Keiju-margariinia, fariinisokeria, muskottipähkinää, valkopippuria ja suolaa.
Lanttulaatikossa käytetään soijamaitoa, laktoositonta Keiju-margariinia, fariinisokeria, muskottipähkinää, valkopippuria ja suolaa.
Porkkanalaatikossa käytetään riisipuuroa ja samoja muita aineksia kuin lanttulaatikossakin.
Porkkanalaatikossa käytetään riisipuuroa ja samoja muita aineksia kuin lanttulaatikossakin.
Imelletty perunalaatikko saa makeutensa kun edellisenä iltana laitetaan vehnäjauhoja kuumana muussattujen perunoiden joukkoon. Seuraavana päivänä lisätään soijamaitoa, siirappia ja suolaa.
Imelletty perunalaatikko saa makeutensa kun edellisenä iltana laitetaan vehnäjauhoja kuumana muussattujen perunoiden joukkoon. Seuraavana päivänä lisätään soijamaitoa, siirappia ja suolaa.
Venäläinen salaatti sisältää vegaanista majoneesia, purkkiherneitä, keitettyä perunaa ja porkkanaa sekä suolakurkkua.
Venäläinen salaatti sisältää vegaanista majoneesia, purkkiherneitä, keitettyä perunaa ja porkkanaa sekä suolakurkkua.
Soossi merileväkaviaarista (Cavi-art), punasipulista ja vegaanisesta majoneesista.
Soossi merileväkaviaarista (Cavi-art), punasipulista ja vegaanisesta majoneesista.
Marinoidut herkkusienet.
Marinoidut herkkusienet.
Joulujälkiruoka suklaa- ja persimonimoussesta.
Joulujälkiruoka suklaa- ja persimonimoussesta.

Joulujälkiruoka oli suklaa- ja persimonimoussea. Tein sen vatkaamalla toisessa astiassa kaksi soijavispikermaa ja toisessa toiset soijavispikermat (GoGreen). Toisen joukkoon sulatin levyllisen suklaata ja toiseen mössäsin neljä isoa persimonia. Lisäsin vielä vanilja-aromia ja suklaaseen myös kaakaojauhetta. Laitoin mousset kulhoon ja päälle tursotin kermavaahtoa (GoGreen soijavispikerma) ja raitoja sulatetusta suklaasta.

Muut joulujutut:
Joulun vegaanimenuni
Joulutraditioni

One Comment Lisää omasi

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s