Vuoden 2012 matkailusaldoni

on
Aurinko laskee Maya-vuorten taakse.
Aurinko laskee Maya-vuorten taakse huhtikuussa 2012 Belizen merellä.

Goan pyrähdyksen päätös uutena vuotena

Palolemin rantanäkymä.
Palolemin rantanäkymä.

Vuosi 2012 alkoi nukkumalla huonosti Mumbain lentokentän lattialla vuoden vaihtuessa. En huomannut tapahtumaa, yritin vain puristaa silmiäni kiinni ahtautuessani täyden penkkirivin ja seinän välissä juuri Anokhi-kaupasta ostamani peitot pään alla.

Palasin viikon mittaiselta Goan pyrähdykseltä. Vaikka tuntui hiukan älyttömältä maksaa tuhat euroa korkean lentosesongin lipuista lyhyen matkan takia, niin tuntui kovin hienolta päästä lämpöön viettämään perhejoulua tuttuun Palolemiin. Viikon matkakin keskellä talvea ja töitä piristää kummasti.

Juttuja Palolemista mm: Palolem on lomaparatiisini
Intian reissun ruokakuvia >>

Meksikossa ja Belizessä

Mökki Gloverin atollilla Belizessä.
Mökki Gloverin atollilla Belizessä.

Keväällä 2012 pääsin viettämään ulkomailla kuutisen viikkoa, kun lähdimme maaliskuussa Meksikon Jukatanille ja Belizeen. Tämä oli ensimmäinen kertani Yhdysvaltoja eteläisemmissä Amerikoissa, joihin halusin päästä tutustumaan. Belizen valitsimme huikeiden sukellusmahdollisuuksien takia. Matkalla pääsi näkemään niin meksikolaista kuin karibialaistakin kulttuuria. Aasia jäi säilymään mielimaanosanani, mutta pitää toki esimerkiksi Costa Ricaankin vielä päästä.

Linkit Meksikon ja Belizen reissujuttuihin >>
Ruokakuvia Meksikosta ja Belizestä >>

Pohjois-Suomen matkailuautokierros

Kalajoki on ihan jännä paikka suomalaiseksi.
Kalajoki on ihan jännä paikka suomalaiseksi.

Kesäkuun puolivälissä kävin perheen parissa muutaman päivän matkailuautoturneella Pohjois-Suomessa. Idea lähti siitä, että halusimme päästä karhuja katsomaan. Koska karhujen kuikuilukopissa kyyhöttäminen olisi tullut viideltä hengeltä maksamaan melkolailla, tyydyimme Juuso-karhun ja muiden tapaamiseen Kuusamon suurpetokeskuksessa. Kävimme myös kyseenalaisessa Ranuan eläinpuistossa, jossa pääsee kyllä näkemään eläimiä, mutta niiden hyvinvoinnin kustannuksella. Samaan kierrokseen kuului Rovaniemi, Tornio-Haaparanta ja Kalajoki.

Kuusamo-Ranua-Rovaniemi-Tornio-Kalajonki -turnee >>

Viikko Lontoossa

Brick Lane oli hyvä paikka kesäkuisena sunnuntaina.
Brick Lane oli hyvä paikka kesäkuisena sunnuntaina.

Kesäkuussa olin viikon Lontoossa. Siellä tuli kokeiltua monien kasvisravintoloiden tarjontaa, vaikka ulkona syöminen Lontoossa ei olekaan edulliseksi luokiteltava harraste. Kävin myös monissa vanhoissa tutuissa paikoissa, kuten Camden Townissa, Chinatownissa, Neal´s Yardilla, Brixtonissa ja Sohossa. Uusia kiinnostavia paikkoja oli Brick Lane ja Spitalfieldsin markkinat viikonloppuna.

Lontoon matkapäiväkirjan jutut >>
Lontoon ruokakuvat >>

Peruuntunut Kaakkois-Aasian matka

opaskirjojaVuoden vaihtuminen 2013 piti kokea vuorostaan Hong Kongin lentokentällä palatessani Thaimaan ja Vietnamin matkalta. Tämän matkan jouduin kuitenkin perumaan koirani sairastumisen takia. Matkasta nautiskelun sijaan loppuvuosi meni matkakuumeisissa tulevaisuuden suunnitteluissa. Mitä kaikkea sitä vielä pääseekin tekemään ja minne kaikkialle matkustamaan!

Vietnamin suunnitelmat >>

Muita 2012 menoja lähialueilla

Järvi-Suomen iltaa kesäkuussa.
Järvi-Suomen iltaa kesäkuussa.
Suomenlinnassa pitää käydä edes kerran vuodessa.
Suomenlinnassa pitää käydä edes kerran vuodessa.
Ilosaarirock ja Pariisin kevät <3
Ilosaarirock ja Pariisin kevät ❤
Koitajoen tulvivilla poluilla.
Koitajoen tulvivilla poluilla Pohjois-Karjalan patikkapoluilla.
Mökkifestarimenoa Virossa.
Mökkifestarimenoa Virossa, jossa tein ruokaa.
Vuosaaressa pystyi syksyllä käymään biitsikahvilassa ennen tattimetsälle menoa.
Vuosaaressa pystyi syksyllä käymään biitsikahvilassa ennen tattimetsälle menoa.

5 Comments Lisää omasi

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s