Turistina Kairossa ja Gizan pyramideilla

on
Khefrenin pyramifi ja kameliajureita, jotka kovasti yrittävät kaupata ratsastusta.
Khefrenin pyramidi ja kameliajureita, jotka kovasti yrittävät kaupata ratsastusta.

Koska emme Hurghadasta löytäneet bussiasemaa, ostimme sitten matkatoimistosta pakettimatkan Kairoon ja Gizan pyramideille. Hurghadasta oli hyvä päästä pois näkemään edes hieman oikeaa Egyptiä ja yhdet maailman suurimmista nähtävyyksistä.

Egyptiläinen museo.
Egyptiläinen museo.

Meidät poimittiin pikkubussilla hotelliltamme ja jätettiin jonnekin tien varteen odottelemaan ainakin puoleksi tunniksi. Sitten meidät työnnettiin bussiin, joka osoittautui ihan tavalliseksi, melko täydeksi reittibussiksi. Yhden tai kaksi kertaa vaihdoimme bussia, kerran lähellä Kairoa jollain huoltoasemalla odottelimme Siinain turistikohteiden väkeä. Jo tällaisen takia olisi varmaan paljon mukavampaa, jos olisi voinut ottaa ihan omatoimisesti bussin suoraan Kairoon.

Kairoon tullessa kiinnitin huomiota, miten talojen katoille rakennettiin. Kairosta tuli lähinnä Intian Mumbai mieleen ulkonäöllisesti. Meininki ei vain vaikuttanut yhtä iloiselta. Meidät vietiin suoraan Egyptiläisen museon eteen. Siellä hommaan kuului opastettu kierros, josta me tietenkin liukenimme osaksi omia teitämme kulkemaan. Museon anti oli hieno. Vaikka muuten ei olisi arkeologisia museoita kiinnostunut kiertämään, niin tuolla oli jylhiä patsaita ja sen sellaista.

Liikennettä Kairossa.
Liikennettä Kairossa.
Niilin Kairon risteilyvene.
Niilin Kairon risteilyvene.

Museon jälkeen oli lyhyt Niilin risteily, jossa pääsi näkemään joen varren rakennuksia. Sen jälkeen lähdettiin kohti pyramideja. Ne näkyivät bussin ikkunasta jo kauan ennen kuin olimme perillä. Hurjaltahan ne näyttivät. Itse asiassa kaukaa nähden ne olivat ihmeellisempiä kuin juurelta.

Pyramideilla paistoi aurinko, mutta oli hieman vilpoisaa (eli max +20), minä tepastelin villasukat sandaaleissa… Alueella pääsi joihinkin hautaholveihin maan alle. Pyramideihin ei päästy sisälle, se onnistuisi kai ylimääräisestä maksusta jos sen ajoissa varaisi tai jos tulisi ajoissa paikalle tms.

Aasikärryt Gizalla.
Aasikärryt Gizalla.

Saimme olla alueella sfinksiäkin ihmettelemässä hämärän tuloon asti. Useimmat muut turistit lähtivät takaisin kohti rantakohteitaan ja meidät jätettiin hotellille, joka oli yllättävän hieno. Ikkunasta näki pyramidit ja pihalla oli uima-allas, jonne emme tarjenneet kuitenkaan menemään.

Illalla otimme taksin Kairoon, jossa menimme kävelemään Khan el-Khalilin markkinoille. Tuntuipa ihanan vapaalle olla omin päin liikkeellä opastetun turistiretken sijaan. Nautimme tunnelmasta, falafelista ja hyvästä egyptiläisestä kahvista, johon ihastuimme matkalla. Pienet kupposet olivat kardemummalla maustettuja ja pohjalle jäi sakat.

Sfinksi ja pyramidit.
Sfinksi ja pyramidit.

Seuraavan päivän pakettiimme kuului uudelleen tuonne markkinoille meno sekä citadeliin, eli Kairossa kukkulalla olevalle alueelle, jossa on moskeijoita ja hienot näkymät Kairon päälle.

Paketti oli suunniteltu niin, että loppuun jäi luppoaikaa ja opas möi meille ylimääräisen kierroksen koptien kaupunginosaan eli Egyptin kristittyjen alueelle. Siellä oli kappelia, jonka alla Jeesuksen väitettiin asustelleen.

Pyramidi sisältä.
Pyramidi sisältä.

Kairoon voisi vaikka mennä uudelleenkin, jos vain keksisi mitä kaikkea siellä voisi tehdä ja nähdä ja missä olsu turvallista liikkua. Egyptiin olisikin mielekkäintä mennä lentämällä Kairoon ja matkustamalla sieltä bussilla merelle sukeltamaan ja matkustamalla junalla etelään.

Muita Egyptijuttuja samalta reissulta:
Pakettimatkalaisena Hurghadassa
Hurghadassa ei saa kävellä rannalla
Luxorin nähtävyyskierroksella

Pyramidit hotellin parvekkeelta.
Pyramidit hotellin parvekkeelta.
Vehreämpää näkymää Kairossa, joka muutoin näytti hyvin kuivalta kaupungilta.
Vehreämpää näkymää Kairossa, joka muutoin näytti hyvin kuivalta kaupungilta.
Näkymät Kairoon Citadelista.
Näkymät Kairoon Citadelista.
Muhammed Alin moskeija Kairon Citadelissa.
Muhammed Alin moskeija Kairon Citadelissa.

3 Comments Lisää omasi

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s