Vanhan kirpputori

on
Kirpputorikuhinaa Vanhalla.
Kirpputorikuhinaa Vanhalla.

Olin eilen pitämässä kirpparipöytää Vanhan kirpputorilla. Helsingin Vanhalla ylioppilastalolla pyörii tällä hetkellä sunnuntaikirpputori jonnekin maaliskuun loppuun saakka.

Yleisö vaikutti löytäneen kirpputorin ihan tyydyttävästi, vaikka sijaintiinsa nähden voisi olla kovempikin kuhina. Kirppis ei ole vielä kovin tunnettu, toisin kuin esimerkiksi Valtterin kirppis oli tai mitä Hietsun kirpputori on.

Osa salista oli melko autiota, mukaan olisi mahtunut enemmän pöydänpitäjiä.
Osa salista oli melko autiota, mukaan olisi mahtunut enemmän pöydänpitäjiä.

Sekin kertoo jotain, että varasin sunnuntaiksi paikan perjantai-iltana, ja paikoista oli vasta ehkä puolet mennyt. Salissa olisi lopulta ollut tilaa vielä monille pöydänpitäjille.

Kirppispaikka maksaa 32 euroa ja siihen kuuluu kaksi pöytää. On siis kätevää jakaa paikka kaverin kanssa, jolloin kulujakin tulee kohtuulliset 16 euroa per henkilö. Paikalle voi tulla pöytää laittamaan kello 9 ja kirppis on auki kello 10–15. Tosin heti pöytää laittaessa viereen tuli monia jo katselemaan, jos joukossa olisi todellisia löytöjä. Pöytä pitää olla tyhjä kello 15.30.

Kirppispaikkamme. 32 euron hintaiseen paikkaan kuului kaksi pöytää, joten pöydät ja kulut on hyvä jakaa kaverin kanssa.
Kirppispaikkamme. 32 euron hintaiseen paikkaan kuului kaksi pöytää, joten pöydät ja kulut on hyvä jakaa kaverin kanssa.

Myin pelkästään kirjoja, koruja, DVD:itä, koriste-esineitä, astioita ja sen sellaista roinaa. Pöydänpitokulujen jälkeen käteen jäi 47,70 euroa, joten olen hyvin tyytyväinen. Myin kaiken tosi halvalla, 0,10–3 eurolla, koska minulle oli tärkeää päästä roinasta eroon. Jos joku asiakas kysyi hintaa, eikä tavara meinannut lähteä mukaan, huikkasin aina vielä huokeamman hinnan perään. Yleensä kuitenkin ostajat olivat yllättyneitä hintojen edullisuudesta.

Toin paikalle tavaraa kaksi rinkallista ja yhden banaanilaatikon kokoisen korin, ja takaisin kotiin toin vain yhden rinkallisen ja vajaan korin. Noin puolet tavarasta sai siis uuden kodin.

Kirppisasiakkaat olivat kivoja ja päivä meni rattoisasti kaverin, asiakkaiden ja paikalle sattuneiden tuttujen kanssa rupatellen.

Lue myös: Oivan itsepalvelukirppis Kalliossa
Aihetta liippaava juttusarjani: Säästövinkit matkakassaan

Vanhan kirpputoria ei enää ole, ainakaan syyskaudella 2013. Katso jos tilanne muuttuu, Vanhan kirpputorit >>

5 Comments Lisää omasi

  1. Tuli taas pidettyä kirppispöytää Vanhalla, tällä kertaa tuotto kulujen jälkeen jäi 2,10 euroon… Väki kyllä löytää sinne yhä paremmin ja melkein kaikki pöytäpaikat oli myyty. Tavara ei vain vaihtanut omistajaa kovin hyvin, viimeksi taisin myydä parhaimmiston. Vaatteet varsinkaan eivät kiinnostaneet ihmisiä.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s