Gion matsuri -festivaalit ja yukatamuotia Kiotossa

on
Kaupungilla tuli yllättäviä tyyppejä vastaan.
Kaupungilla tuli yllättäviä tyyppejä vastaan.

Satuin menemään Kiotoon heinäkuussa 2010 juuri kun siellä oli meneillään Gion matsuri -juhlat. Tämän takia majapaikat olivat tavallista tiukemmassa, mutta silti sain sisään marssimalla sänkypaikan siitä hostellista, minne suuntasinkin.

Yukatamuotia nuorilla naisilla.
Yukatamuotia nuorilla naisilla.

En oikein tiennyt, mitä kaikkea festivaaleihin sisältyy. Kaupungilla kävellessäni monenlaista yllättävää tuli vastaan. Erilaisia kulkueita, erikoisen perinteisesti pukeutuneita ihmisiä, koristeluita ja kojuja.

Tällaisia torneja kuljeteltiin kaupungilla.
Tällaisia torneja kuljeteltiin kaupungilla.

Kiotossa kuulemma japanilaiset pääsevät liikkumaan ilmaiseksi julkisilla kulkuvälineillä, jos heillä on päällään perinteiset yukatat. Minusta se on kiva tapa kannustaa pitämään yllä perinteitä. Ehkä siinä on hieman ajateltu turitsejakin, mutta arvelen Kioton turisteista suurimman osan olevan japanilaisia. Eli oikeastaan siinä kannustetaan japanilaisia itseään eläytymään maansa kauniiseen vanhaan pääkaupunkiin.

Puukengät.
Puukengät.

Juhlan aikana yukatoita oli katukuvassa tavallista enemmän. Pääsin näkemään miehillä myös perinteisiä puukenkiä. Katselin itsekin kaupoista itselleni jotain kivaa yukataa kotioloasuksi, mutta olivat makuuni vähän turhan hempeitä tai sitten kalliita.

Japanissakin on Suomea vapaampi anniskeluoikeus, tuolla myytin olutta kaduilla riehakkaasti. Oli mukavaa sattua keskelle japanilaista festivaalia. Ihmisjono päättyi tietenkin ruokakojualueelle, ei hyviä festareita ilman ruokaa.

Lue myös: Kiotossa on maailman kaunein katu

Yukata-asu keskellä kulkuetta, joka oli oikeastaan jättimäinen kävelykatu.
Yukata-asu keskellä kulkuetta, joka oli oikeastaan jättimäinen kävelykatu.
Yukata-asuiset neidit ruokakojuilla.
Yukata-asuiset neidit ruokakojuilla.
Perinteisiä vaatteita ja meininkiä ruokakojuilla.
Perinteisiä vaatteita ja meininkiä ruokakojuilla.

4 Comments Lisää omasi

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s