Oivan itsepalvelukirppis Kalliossa

on
Oivan kirppispaikkoja.
Oivan kirppispaikkoja.

Kirjoittelin juuri kirpparipöydän pitämisestä Vanhan sunnuntaikirpputorilla. Turhan tavaran myyntioperaationi jatkuu, sillä otin Oivan kirppikseltä oman myyntipaikan (jos sivut eivät toimi, käy FB-sivulla).

Minun myyntihyllyni numero 2.
Minun myyntihyllyni numero 2.

Oivan kirppis sijaitsee Kolmannen Linjan ja Porthaninkadun kulmassa, ihan Oivan karaokebaarin alapuolella Kolmannella Linjalla. Löysin paikan netistä etsimällä itsepalvelukirppiksiä Helsingistä, kun tuo ei ihan jokapäiväiselle reitilleni sijoitu. Mutta aika kätevästi pääsen sinne joka päivä käymään.

Itsepalvelukirppispisteellä käyntini kun ei suinkaan rajoitu pystyttämis- ja purkupäiville, vaan vien sinne jatkuvasti lisää myytävää. Haluan myös järjestellä kamoja ja tsekata, mitä olen saanut myytyä. Raahasin ensimmäisenä päivänä pisteelle yhden rinkallisen ja kaksi isoa kassillista kamaa ja piste jäi aika väljäksi. Seuraavana päivänä toin rinkallisen lisää. Kotona odottaa läjä täydennysvarastoa.

Jos aikoo myydä lähinnä vain isoja vaatteita (eikä vain narutoppeja), kannattaa varata rekkipaikka. Myynnissä myös takana näkyviä rekki + hylly -paikkoja 35 eurolla 6 myyntipäivää.
Jos aikoo myydä lähinnä vain isoja vaatteita (eikä vain narutoppeja), kannattaa varata rekkipaikka. Myynnissä myös takana näkyviä rekki + hylly -paikkoja 35 eurolla 6 myyntipäivää.

Jokaiseen tuotteeseen erikseen tulee merkitä hinta ja samassa lapussa pitää ehdottomasti lukea pisteen numero, jotta kassalla tiedetään kenen tuloiksi tuote lyödään. Kirppikseltä saa mukaan valmiiksi kopioituja hieman tuhruista jälkeä olevia lappuja ja parempaa versiota voi ladata ja tulostaa netistä. Kiinnitin laput tuotteisiin lähinnä teipillä (sattui olemaan kaksipuolista teippiä) ja klemmareilla, pari hakaneulaakin käytin. Hyllyssä esillä minulla on nyt jopa 100 tuotetta, mutta monet ovat pikkutavaraa, joten ei näytä että myynnissä olisi noin paljon mitään.

Aulassa voi kahvitella.
Aulassa voi kahvitella.

Paikka on minulla 11 myyntipäiväksi myyjän tarjoamalla diilillä. Yleensä yksi viikko eli kuusi myyntipäivää maksaa 30 euroa. Mutta en tule pääsemään lähellekään omilleni, ellei sitten Oivan kirppiksellä käy viikonloppuisin kova kuhina ja myynti.

Oivan kirppiksen tiloja.
Oivan kirppiksen tiloja.

Joulukuussa olin apuna itsepalvelukirppispisteen pitämisessä Tampereella Bonuskirppiksellä. Se on aivan loistava kirpputori. Ensinnäkin se sijaitsee hyvällä paikalla, siellä on tosi paljon kirppispisteitä ja siellä käy kauheasti asiakkaita. Siellä homma vaan toimii ja edullinen tavara vaihtaa omistajaansa. Volyymi on iso ja hyville voitoille pääsee, vaikka suurin osa myyntituotteista olisi alle euron, euron tai kaksi euroa. Sinne näytti porukka tulevan tekemään edullisia ostoksia. Jopa käytetyt roll-on deodorantit menivät 50 sentillä kaupaksi. Ihmettelimme monien vanhojen meille jostain putkahtaneiden rumien koriste-esineiden kohdalla, että kuka kumma ne osti. Viikon aikana siellä sai myytyä jopa 100 kpl 0,50-4 euron arvoista tuotetta.

Niinpä varustauduin Oivan kirppikselle laittamalla myyntiin kaikenlaista käyttökelpoista ja tarpeellista pieneen hintaan. Mutta Oiva taitaakin olla kävijäkunnaltaan aika erilainen kuin Bonus ja ihmiset tulevat sinne etsimään erilaista tavaraa.

Minulla on siellä ollut vasta kolme päivää myyntipiste, mutta arvelen, että sinne kannattaa ennemmin tuoda myyntiin arvokkaampaa tavaraa kuin pikkutuotteita. Ehkä ihmiset tulevat sinne etsimään pöytälamppuja, retrokamaa ja astioita. Mutta veikkaan kirjojen ja DVDiden menevän tuollakin hyvin kaupaksi, kunhan ovat sellaisia suosittuja eikä vaan jotain 50 vuotta vanhoja.

Lue myös:
Vanhan kirpputori
Levyjen myyminen Huuto.netissä
Aihetta liippaava juttusarjani: Säästövinkit matkakassaan

6 Comments Lisää omasi

  1. lotta sanoo:

    Heips! Saisinko napata sulta yhden kuvan Oivan Kirppikseltä omaan postaukseeni, tietenkin maininnan kera? 🙂

    1. Hei Lotta, siitä vain ole hyvä!

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s