Robert´s Coffee ei enää niin koiravihamielinen

on
R
Robert´s Coffeen soijacappucino.

Parin viime vuoden aikana olen välillä pöyristynyt mennessäni johonkin tuttuun Robert´s Coffeehen koiran kanssa ja kuullut, ettei sinne saa tuoda koiria. Esimerkiksi Helsingin rautatieasemalla, jossa aulan läpi kulkee varmaan kymmeniä koiria päivittäin, ei ole saanut eikä edelleenkään saa mennä kahvilan lasien taakse odottelemaan junaa koiran kanssa.

En oikein arvosta näitä merkkejä.
En oikein arvosta näitä merkkejä.

Laitoin joskus firmalle sähköpostia kysyäkseni heidän käytännöistään, että eikö mihinkään Robert´s Coffeen kahviloihin ole koirat tervetulleita. Vaikka en vastausta koskaan saanut, niin ehkä se kannatti.

Nyt firman nettisivuilta voi etsiä lähimmän kahvilan ja kunkin kahvilan kohdalla kerrotaan, ovatko koirat tervetulleita vai eivät. Vaikuttaa siltä, että useimpiin ovat tai sitten suhde on suunnilleen puolet ja puolet.

Torit ovat ulkotiloja, mutta usein koirat ovat niissä kiellettyjä. Viittaan kintaalla moiselle ja tässä olen viime kesänä Kauppatorilla koirani kanssa kahvilla.
Torit ovat ulkotiloja, mutta usein koirat ovat niissä kiellettyjä. Viittaan kintaalla moiselle ja tässä olen viime kesänä Kauppatorilla koirani kanssa kahvilla.

Suomessahan on ollut jo vuoden ajan vapaata tuoda koiria kahviloihin ja ravintoloihin. On siis päästy eteenpäin joistain agraariyhteiskunnan aikaisesta käsityksestä, jossa kaikki eläimet ovat kakkajalkaisia haisuleita. Luulen säännön johtuneen jostain tarpeesta pitää lehmät erillään maidonjalostussopukoista. Tai olihan Helsingissäkin kulkukoiria joitain vuosikymmeniä sitten ja niitä pidettiin varmaan likaisina ja tautisina otuksina.

Kaikki kahvilat eivät ole hyödyntäneet tätä mahdollisuutta laajentaa asiakaskuntaansa koirien kanssa liikkuviin, vaan päättäneet itse kieltää koirat. Jos mielessään vertaa koiran omistajien määrää mahdollisten hyperallergisten määrään, ei lienee epäilystä kumpia on enemmän. Onko järkevää ankeuttaa niin monia kaupallisia ja julkisia tiloja siltä varalta, että osa ihmisistä ei pysty oleskelemaan samassa tilassa koirien kanssa tai tilassa, jossa koiria on ollut?

Allergia- ja astmaliitto jyrää.
Allergia- ja astmaliitto jyrää.

Ja vaikka vain osa ihmisistä liikkuu kaupungilla koirien kanssa, niin koirarajoituksissa ei ole kyse vain ihmisistä, vaan koirien hyvinvoinnista. Monet koirat joutuvat olemaan aivan liian paljon sisätiloissa yksin ja saavat aivan liian vähän liikuntaa, koska ihmisten pitää töissä käynnin lisäksi hoitaa monia muita asioita poissa kotoa.

On koiravihamielistä toitottaa aina vain allergisista ihmisistä ja sen nojalla kieltää koirien mukaan ottaminen kahviloihin, kauppoihin ja virastoihin. Suutun myös siitä, että joissain kahviloissa suhtaudutaan vihamielisesti imettäviin äiteihin. Mutta koirien elämä on lyhyt ja niiden tarpeita on vaikea tyydyttää, joten pitäisi helpottaa mahdollisuuksia tarjota niille aktiivinen elämä.

Robert´s Coffeen vegaaninen kookos-kaakaopallero.
Robert´s Coffeen vegaaninen kookos-kaakaopallero.

Kirjoitukseni vastaavista aiheista:
Anna olla haittaamatta
Ulkomaille karkuun helsinkiläistä ankeutta

2 Comments Lisää omasi

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s