Tunisiaan lomalle pääsiäisenä

on

tunisian matkakirjaVarasin lennot Tunisiaan pääsiäisen ajaksi. Tunisia ei ole häämöttänyt mielessäni unelmakohteena, mutta lähden sinne siskoni perheen vanavedessä. Ja kyllähän minua kiinnostaa nähdä, millaista arabikevään aloitusmaa Tunisiassa on.

Lämmin lekotteluloma ei ole tulossa uima-altaalla löhöämisineen.
Lämmin lekotteluloma ei ole tulossa uima-altaalla löhöämisineen. Kuva Egyptin Gizasta.

Menemme pääkaupunkiin Tunisiin, jossa samaan aikaan järjestetään Maailman sosiaalifoorumi. En ole aikonut sinne erityisemmin osallistua,  mutta jos sallittua, käyn toki katsomassa meininkiä ja tsekkaan ohjelmasta, jos siellä olisi joku erityisen kiinnostava keskustelu, jota haluaisin seurata.

Tunisiassa ei ole tuolloin erityisen lämmin. Lämpötilat eivät ehkä nouse edes 20 asteeseen. Suunnitelmissa ei siis ole meressä uimista ja rannalla lojumista. Sen sijaan tutkin Tunisia ja teen päiväretkiä ja varmaan joitain yön yli retkiä muualle.

Tunisiassa käyn varmaan monessa moskeijassa.
Tunisiassa käyn joissain moskeijoissa, mutta yleensä ei-muslimit eivät pääse sisään. Kuva Istanbulin Sinisestä moskeijasta.

Jonkun verran toimin lapsenvahtina ja toivon, että hotellin sisäuima-allas olisi lämmin. Majoitun Tunisissa samaan huoneistoon lapsiperheen kanssa.

Oli kiikun kaakun, että olisinko lähtenyt tälle lomalle. Kaikki sopivat lennot Suomesta maksoivat noin 550 euroa. Katsoin myös matkatoimistojen lentoja ja pakettimatkoja, mutta vain Detur järjestää sinne tällä hetkellä matkoja. Vallankumouksen jälkeen maata ei pidetä yhtä vakaana kuin ennen. Deturin matkat ovat aina tasan viikon pituisia. Minä halusin mennä useammaksi päiväksi, kun kerran pääsiäslomien takia tuossa on se mahdollisuus. Eikä Deturilla ollut matkoja Tunisiin, vaan muihin rantalomakohteisiin.

Odotan Tunisialta myös hyviä Välimeren alueen ruokia, kuten hummusta, papuja ja munakoisoruokia.
Odotan Tunisialta myös hyviä Välimeren alueen ruokia, kuten hummusta, papuja ja munakoisoruokia. Kuva Turkista.

Brysselistä ja monesta muusta Euroopan maasta lentää kuitenkin Tunis Air, jolta näyttää saavan Tunisiin edullisempia, 200–300 euron hintaisia meno-paluulentoja. Ostinkin erikseen lennot Brysselistä Tunisiin ja Helsingistä Brysseliin. Brysseliin saa joskus halvempiakin lentoja Suomesta, mutta nyt ei osunut kohdalle. Otin halvimmat, 226 euron Lufthansan tarjoamat lennot, ja menomatkalla onkin 10 tuntia Berliinissä odottelua (kiva päästä käymään!) ja paluumatkalla joitain tunteja Frankfurtissa. Menomatkalla olen yhden yön siskon luona Brysselissä ja matkaan heidän kanssaan samalla lennolla Tunisiin. Palatessa olen takaisin Helsingissä kahden aikaan yöllä ja menen aamulla töihin väsyneenä.

Minun kyllä piti säästää tulevia, pidempiä matkoja varten, mutta ehkä säästän jo ihan hyvin olemalla raittiina ja olemalla ostamatta mitään muuta kuin ruokaa ja välttämättömimpiä kemikaaleja… Onpahan taas, mitä odottaa jo tämän talvenkin aikana!

Kustannukset:
lennot Helsinki – Bryssel – Helsinki 226 euroa
lennot Bryssel – Tunis -Bryssel 261 euroa

Lue Tunisian reissuni jutut >>

2 Comments Lisää omasi

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s