Ravintolapäivä 17.2.2013

on
Jono Karhupuistossa ravintolapäivänä.
Jono Karhupuistossa ravintolapäivänä.

Kun ravintolapäivä on päätetty pitää neljästi vuodessa, on se saatava toimimaan talvellakin. Helsingissä oli ravintolapäivänä 17.2. vain pari astetta pakkasta. Ihmiset jaksoivat niissä asteissa jonottaa ruokapöytien ja -telttojen ääressä ja takana.

Aamiaiskutsu ulko-ovessa ravintolapäivänä 17.2.
Aamiaiskutsu ulko-ovessa ravintolapäivänä 17.2.

Kun ensimmäisen kerran kuulin ravintolapäivästä, käsitin sen sellaisena, että ihmiset kutsuvat kotiinsa ruokapöytänsä ääreen tuntemattomia ihmisiä. Että kutsuvat esimerkiksi kello 18 alkavalle illallliselle vaikkapa 8 ihmistä ruokailemaan ja seurustelemaan. Ehkä joku tuollainen juttu onkin, mutta se on eri asia.

Vaikka useimmat ravintolapäivien pisteet vaikuttavat olevan ulkona olevia myyntipisteitä, järjestävät jotkut kuitenkin ravintolan kotonaan. Näin myös Abrahaminkadun aamiainen -ravintolassa. Siellä kasvisaamiaisesta sai myös vegaaniversion, joten suuntasimme sinne jo kello 10 aikaan aamulla varautuen siihen, ettei sisään mahdu syömään.

Animalian teltta
Animalian teltta muussa yhteydessä, kahvila oli ihan toimistotiloissa.
rintanappeja
Animalian rintanappeja, kun kuppikakuista unohtui ottaa kuvia.

Pian pääsimme keittiöön pöydän ääreen pyörähdyttyämme ensin viereisessä kirpparihuoneessa. Oli kiva setti. Heti saimme eteemme tuorepuristettua appelsiinimehua, mustikka-banaanismoothiet ja mutteripannukahvit soijamaidon kera. Sitten tuli porkkanasämpylät, itse tehdyt sämpylät olivat harvinaisen onnistuneet, yhtäaikaa kuohkeat ja rapsakat. Settiin kuului vielä vegaaniset pannarit.

Kello 12 jälkeen suuntasin Animalian toimistolle Sörnäisiin Eläintenystävän kahvilaan. Siellä oli tarjolla ainakin kuppikakkuja ja hampurilaista, jotka jätin maistelematta, koska olen noita herkkuja ja hiilareita yrittänyt välttää. Tyydyin kahviin ja rapsuttelemaan koiria, joita oli paikalla monia. Se oli terapeuttista koirankaipuiselle.

Sunnuntaikävelyllä takaisin keskustaan tuli nähtyä useita ruokapisteitä etenkin Karhupuistossa ja Narinkkatorilla. Tänä ravintolapäivänä oli aika vähän

Ravintolapäivän myyntipöytiä Narinkkatorilla.
Ravintolapäivän myyntipöytiä Narinkkatorilla.

vegaanisia herkkupisteitä, mutta monessa vaikutti olevan vegaaneillekin syötävää. Talvi  ei kuitenkaan ole inspiroivin ajankohta. Itseäkin on kiehtonut mennä joskus myymään jotain helppoa syötävää lähipuistoon, mutta en kyllä aio mennä ulos seisoskelemaan pakkaseen.

Jos herkkumaha olisi kaivannut täytettä, olisin ehdottomasti mennyt kauppakeskus Forumin sisälle syömään vegaanisia chorizomakkaraisia lasagneja My Veggie Way -ravintolaan.

Lue myös:

Vegaaniravintolat ravintolapäivänä 18.5.2013
Ravintolapäivän antimia 19.8.2012
Pop up -kasvisravintolat ravintolapäivänä 19.8.2012

2 Comments Lisää omasi

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s