Kaali-avokadosalaatti

on
Kaali-avokadosalaatti.
Kaali-avokadosalaatti.

Kaaliruoat olisivat halpoja, mutta kaalia olen nyt syönyt viime aikoina lähinnä hapankaalimuodossa. Hapankaali onkin aivan loistava maustamaan salaattini, silti tosi kevyenä aineksena. Olen tuhlannut rahani lähinnä erilaisiin salaatinlehtiin ja tehnyt luksussalaatteja pinaatista, vuonankaalista, tatsoista, rucolasta, mangoldista, mizunasta ja romainesta.

Kaalista saa kyllä upeita salaatteja käyttämällä ruokaöljyä, suolaa, pippuria ja yrttejä. Yksi suosikkini on tehdä kaalille kastike ruokaöljystä, johon on laitettu paljon kuivattua basilikaa, valkosipulimurskaa, suolaa ja mustapippuria, niin paljon että kastikkeesta tulee tönkköä pestomaista.

Nyt en kuitenkaan ole käyttänyt suolaa enkä myöskään ruokaöljyä salaatteihini. Öljyn sijaan syön joka päivä 1-2 avokadoa salaateissani.

Kaali-avokadosalaatti

pieni puolikas kaali (n. 700 g)
1 porkkana (porkkanaa voisi laittaa enemmänkin)
1 valkosipulin kynsi
2 rkl sitruunamehua
1 avokado

Höylää kaali juustohöylällä pieniksi suikaleiksi. Raasta porkkana. Laita kaikki ainekset kulhoon ja nuiji perunanuijalla kaikki sekaisin niin, että valkosipuli menee pieneksi ja avokado levittyy tasaisesti koko salaattiin. Kaalin murskaaminen tällä tavalla tekee salaatista mehukasta.

Suolaakaihtamaton voi lisätä joukkoon ripauksen suolaa, chilikin sopii joukkoon hyvin.

Lue myös:
Salaattiruokavaliolla
Salaatinsyöjä osa 1 ja osa 2
Salaattikääryleet
Avokado ruoan messevöittäjänä

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s