Suomalaiset lautasmallikuvat ovat ankeuden huippu

on
Tämä lautanen ei ole ankea. Vihanneksia ehkä pitäisi olla enemmän, vaikka nokkoslettuihin on upotettu paljon nokkosta. Pakollinen perunakin löytyy ja tofua ja kikherneitä löytyy neljäsosan verran.
Tämä lautanen ei ole ankea. Vihanneksia ehkä pitäisi olla enemmän, vaikka nokkoslettuihin on upotettu paljon nokkosta. Pakollinen perunakin löytyy ja tofua ja kikherneitä löytyy neljäsosan verran.

Verkkokalvoilleni on syöpynyt jokunen vuosi sitten Hesarissa olleet kuvat eri maiden lautasmalleista. Japanilainen annos oli erilaisia söpöjä kupillisia herkkuruokia. Intialainen ruoka oli tosi hyvännäköistä, samoin kreikkalainen. Harmi kun en löydä netistä näitä kuvia.

Tällä vegaanilautasella ei ole tarpeeksi vihanneksia. Rasvaa ja suolaa on varmaan liikaa, kun on paistettua tofua ja pottuja ja lisäksi sinappia, ketsuppia ja chilimajoneesia.
Tällä vegaanilautasella ei ole tarpeeksi vihanneksia. Rasvaa ja suolaa on varmaan liikaa, kun on paistettua tofua ja pottuja ja lisäksi sinappia, ketsuppia ja chilimajoneesia.

Mutta se suomalainen lautanen. Masentuisin, jos joutuisin joka päivä syömään sen näköistä ruokaa. Neljäsosan lautasesta vie iänikuiset kaksi kalvakkaa perunaa. Toinen neljäsosa on joku inha lihaköntti. Puolet lautasesta on salaattia, mikä ideana on kyllä tosi hyvä juttu opettaa ihmisille. Mutta ei rumilla kuvilla rehuista,  joissa ei ole mitään hohtoa, eli ankeaa salaattia, kurkkua ja tomaattia. Olisi edes kapriksia heitetty joukkoon, tai jotain mikä maistuisi jollekin.

Sitten on ehkä jotain keitettyjä vihanneksia, suoraan pakastepussista tulleita porkkananpaloja. Ei ihme, jos suomalaiset sairastuvat sydän- ja verisuonitauteihin, jos terveelliseksi ruoaksi tarjotaan vain tuon näköistä ruokaa.

Vegaanin wokkiruoka. Tämä sisältää ehkä sen neljäsosan proteiiniruokaa tofun ja seesaminsiemenien muodossa, loput on vihanneksia. Ei tämä mitään riisiä tai perunaa kaipaa. Mausteena on aasialaista sienimaustekastiketta, joka ei ole terveellistä, mutta tekee ruoasta sairaan hyvää.
Vegaanin wokkiruoka. Tämä sisältää ehkä sen neljäsosan proteiiniruokaa tofun ja seesaminsiemenien muodossa, loput on vihanneksia. Ei tämä mitään riisiä tai perunaa kaipaa. Mausteena on aasialaista sienimaustekastiketta, joka ei ole terveellistä, mutta tekee ruoasta sairaan hyvää.

Pahannäköisiä kuvia suomalaisesta lautasmallista:
Sydänliitto
Ravitsemusneuvottelukunta
Diabetesliitto
Terveyskirjasto
Therapia Fennica

Okei, kirjaimellisesti noita ei pitäisi ottaa, vaan ottaa opiksi ruokasuhteista. Kasvissyöjät, ja mielellään kuka vain muukin, laittaa lihaköntin tilalle tofua, seitania, soijasuikaleita, soijapihvin, papuja, linssejä, tempeä jne. Mutta kannattaako asiaa esitellä tuon näköisillä kuvilla?

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s