Vegan Backpacker -blogi

on
Burgeri stavangerilaisessa kasvisravintolassa Norjassa.
Burgeri stavangerilaisessa kasvisravintolassa Norjassa.

Päivitys: Blogia ei enää ole.

Nyt löytyi huippuhyvä blogi vegaanien reppureissauksesta, Vegan Backpacker. Tai aluksi luulin niin, mutta blogi on itse asiassa jäissä: Jutut ovat yli vuoden vanhoja. Tuoreiden juttujen sijaan sivuilta löytyy selkeästi jaoteltua hyvää infoa vegaanina reissaamisesta ja matkustelemisesta ylipäätään monissa maissa.

Suklaakakku Lontoossa.
Suklaakakku Lontoossa.

Useimmat jutuista ovat sivuja pitävän pariskunnan matkoiltaan kirjoittamia, mutta juttuja oli myös vierailevilta bloggareilta. Mieleeni tuli, miten hyvä ajatus olisi kerätä suomalaiset sivut, jonne yrittäisi saada kerättyä isommalla porukalla mahdollisimman kattavasti asiaa vegaanina maailmalla reissaamisesta ruokakuvineen. Jotta vaikka Taiwaniin matkatessa saisi tietää suunnilleen, miten paljon ja millaista kasvistarjontaa siellä on ja missä oli erityisen hyvät herkut. Yritän itse auttaa blogillani tässä asiassa niiden maiden suhteen, joissa olen itse käynyt.

Vietnamilainen nuudelikeitto Lontoossa.
Vietnamilainen nuudelikeitto Lontoossa.

Vegan Backpacker-sivujen oikeassa reunassa on Places-valikko, josta voi klikata juuri itseään kiinnostavasta maasta juttuja. Omilla sivuillani on tämänhetkeisessä layoutissa vasemmalla valikko, jossa Matkakohteet-sivulla on vastaava lista. Sivujeni alaosassa taas on linkit eri maiden ruokakuvia sisältäviin Flickr-kuviini.

Burrito Meksikon Tulumissa.
Burrito Meksikon Tulumissa.

Vegan Backpacker-blogi pysyy sopivan tiukasti asiassa, matkakohteita esitellään nimenomaan ruoan kautta. Sivulla Vegan Travel Guide on luetteloitu maita siten, että ensin näkyy kuusi ruokakuvaa, joista saa jonkinlaisen käsityksen maan ruokatarjonnasta vegaaneille, ja niiden alla on linkit heidän juttuihinsa kyseisestä maasta. Viimeinen blogi-osioon kirjoitettu juttu on ravintolaruokakuvat Pohjois-Amerikasta.

Olen aikuisempana oleskellut vain muutaman päivän Italiassa ja olen miettinyt, miten siellä ravintoloissa pärjää. Blogista löytyi hyvä juttu vegaanipitsojen tilaamisesta. Sen mukaan pitsa oli yleensä helpoin tilattava ruoka, kun pyytää vain kasvispitsan ilman juustoa. Se nyt ei ehkä ole oikeaa pitsaa, mutta jos ei ajattele, millaista pitsan pitää olla, niin onhan hyvä tomaattisoossi ja vihannekset ihan maistuvia ohuen leivän päällä.

Biryani on tavallinen intialaisruoka pohjoisesta, ja sitä voi saada turistiravintoloistakin.
Biryani Goalla.

Hong Kongista kertovassa jutussa ilmeni, että Hong Kongissa myytävissä soijamaidoissa on yleensä myös lehmänmaitoa (kuten olen huomannut joissain soijamaidoissa Thaimaassa).

Jutussa oli mukana ehdotus viedä Hong Kongiin mukanaan jotain vegaanisia energiapatukoita. Minusta tuo kuullosti aika hullulta, koska varmasti miljoonakaupunki Hong Kongissa ruokaa riittää ja vähintään paistettuja vihanneksia luulisi saavan mistä vain, ellei valikoi kovin ja menetä heti hermojaan, jos oikeanlaista ruokaa ei löydy. Ja kasvisravintoloita siellä on paljon. Jutun kirjoittaja oli muuten losangelesilainen vegaani, jonka Veggywood-blogista voi olla kiva lukea kalifornian tuulahduksia.

Mutta blogin Five Tips for Vegan Travel -jutussakin neuvottiin pitämään varaeväitä mukaan. Varmaan se on hyödyllistä ihmisille, joilla menee helposti hermot. Itse olen yleensä kyennyt jotain syötävää löytämään enkä kanna mukanani ruokaa reissuilla. Se helpottaa, että mielestäni hedelmätkin ovat ihan oikeaa ruokaa. Ruoan ei tarvitse olla lämmin ateria. Ja esimerkiksi leivän ainesosista en koskaan kysele, siinä menee itselläni liian vaikeaksi menemisen raja.

Kannattaa lukea myös juttu How to Order Vegan Foor at Any Restaurant.

2 Comments Lisää omasi

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s