Nuku´alofa, Tongan pääkaupunki

on
Tonga visitors bureau Nuku´alofassa.
Tonga visitors bureau Nuku´alofassa.

Matkasimme Uudesta-Seelannista Tongan kuningaskuntaan helmikuun alussa 2008. Tongalla sai oleskella ilman viisumia kuukauden ajan, joten paluulennot Aucklandiin olivat vasta kuukauden päähän. Oli kivasti aikaa tutustua saariryhmään.

Lento Tongalle.
Lento Tongalle.

Nuku´alofan lentokentällä vastaan tuli ihana kostea ja kuuma ilma. Kenttä oli pieni ja leppoisa, eikä taksikuskit olleet kovia sähläämään. Otimme kyydin keskustaan pienen tinkauksen jälkeen. Polttoainekulut olivat saarilla kuulemma nousseet ja elämä kallistunut.

Taisimme ensimmäiseksi mennä kahvilaan istuskelemaan ja orientoitumaan. Olimme tulleet ihan uudenlaiseen paikkaan. Aivan mahtava fiilis sellainen.

Ruosteisia veneitä Nukualofassa.
Ruosteisia veneitä Nukualofassa.

Seuraava asia oli lauttamatkojen kysely, koska halusimme päästä Ha´apain saariryhmälle. Sinne lähti muutaman päivän päästä kaksi viikottaista lauttaa, molempien lähdöt olivat tietysti samana päivänä… Oltuamme samalla reissulla aluksi Intiassa, tällaiset kummallisuudet vaikuttivat asiaankuuluvilta. Lipputoimistokin oli paikassa, jossa ei tietenkään ollut minkäänlaista kylttiä.

Hautoja Nuku´alofassa.
Hautoja Nuku´alofassa.

Taksikuski olisi vienyt meidät Angela Guest Houseen, jonne emme kuitenkaan antaneet kyyditä, koska olimme epäluuloisia komission takia. Sinne kuitenkin tallustimme, koska vaikutti olevan halvin paikka Nuku´alofassa. Halusimme majoittua ihan keskustaan saadaksemme tuntumaa sikäläiseen elämänmenoon.

Muistiinpanoissani arvioin Nuku´alofaa:

  • Ei ole mikään iso kaupunki, enempikin isompi kylä. Turismi ei ole mitenkään silmiin pistävää, eli sitä on aika vähän. Parissa hienommassa kahvilassa näyttäisi käyvän paikallisiakin tai käymässä olevia muualle muuttaneita. Mutta esim. snorkkeleita ja uimapatjoja ei ole myynnissä, vihdoin kun sellaiset oltais haluttu.

Toinen matkapäivä Nuku´alofassa ja lähistöllä:

  • Toisena päivänä mentiin ostamaan viereiseltä torilta hedelmiä, sit kahville ja vuokraamaan pyörät. Nuku´alofaan oli aamulla tullut joku iso maailman ympäri menevä risteilijä ja kylässä pyöri vaaleisiin vaatteisiin pukeutuneita eläkeläisiä.
  • Oli hyvä pilvinen ajokeli ja ajeltiin palmu- ja taroviljelyksien läpi. Etsimme blowholeja, eli matalikossa olevia kiviä, joiden koloista ryöpsyy vettä korkealle aaltojen tullessa. Rannalla alkoi satamaan ja poljimme rapa roiskuen lätäköissä takaisin Nuku´alofaan. Paikalliset hihkuivat ja hyppivät lammikoissa.
Tulviva marketin piha Nuku´alofassa.
Tulviva marketin piha Nuku´alofassa.

Sadetta jatkuikin koko illan ja yön. Onneksi olimme majoittuneita toisessa kerroksessa, koska vettä oli pihalla noin 20 cm ja sitä tuli sisälle asti. Oli kiva, että guest housen yhteydessä oli taiwanilainen ravintola, ettei tarvinnut mennä sateeseen kahlaamaan saadaksemme ruokaa.

Kustannuksia:

  • taksi lentokentältä keskustaan 20 pa´angaa
  • 2hh Nuku´alofassa 35 p
  • pyörävuokra 10 p/pv, vajaa päivä 6 p
  • lauttamatka Tongatapulta Ha´apaille 68 p/hlö

Muut Tonga-aiheiset jutut >>

Taropelto Tongalla.
Taropelto pyöräilymatkan varrelta.
Trooppinen sadekuuro iski pyöräilymatkallamme.
Trooppinen sadekuuro iski pyöräilymatkallamme.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s