
Kasvissyöjät voivat tietysti majoittua ihan minne tahansa. Mutta jos majapaikassaan aikoo syödä, siitä ei voi olla muuta kuin paljon hyötyä, jos paikka tarjoaa pelkkää kasvisruokaa.

Jos perus backpacker-paikoissa majoituksen hintaan kuuluu aamiainen, se on todennäköisesti missä päin tahansa maailmaa vain valkoista paahtoleipää, hilloa, voita, maitoa ja maissihiutaleita. Vaikka kasvissyönti ei automaattisesti tarkoita terveellisesti syömistä, niin todennäköisesti kasvismajapaikassa on jotain parempaa tarjolla.
Maailmalla on paljon majapaikkoja, jotka suuntaavat palveluaan erityisesti kasvissyöjille. Jooga- ja detoxresortit ovat oma lukunsa, joista moni voi olla pelkästään kasvisruokaa tarjoavia paikkoja. Meksikon Tulumissa oli yksi tai useampia new age -henkisiä majapaikkoja, jotka mainostivat tarjoavansa vain kasvisruokaa.

Ostan palveluita ilman muuta mieluummin ihmisiltä, jotka eivät osta tuloillaan liharuokaa. Mutta turhan usein vaikuttaa siltä, että jos majapaikka erikoistuu johonkin, ottaa se palveluistaan myös enemmän hintaa kuin keskivertopaikat. Esimerkiksi Ilta-Sanomien listaamat kasvispaikat eivät liiku budjetissani.
Mielelläni majoittuisin myös sellaisiin hotelleihin, jotka huolehtivat kierrätyksestä ja likavesistään. Mutta näiden majapaikkojen hintojen suuruus ei yleensä selity pelkästään mahdollisilla ekologisuudesta koituvilla lisäkuluilla. Maailmalla ekoresortti on usein sama kuin luksusresortti.

En muista koskaan majoittuneeni kasvismajataloon. Intiassa on usein huomaamattamme paikka varmasti tarjonnut pelkkää kasvisruokaa, mutta Intia onkin oma lukunsa.
Kasvismajapaikkoja voi löytää esimerkiksi Happy Cown sivuilta, mutta siellä eivät tosiaankaan ole kaikki. Ja jos kasvismajapaikkaa ei kohteesta löydy, voi olla hyödyllistä myös majoittua lähelle jotain iltaisin auki olevaa kasvisravintolaa. Sinne voi sitten päivän taapertamisten jälkeen väsyneenä mennä syömään ja iltaa istumaan.
One Comment Lisää omasi