Pallontallaajien foorumi on reppureissarin tietopankki

on
Nakamise-katu Tokion Asakusassa.
Nakamise-katu Tokion Asakusassa.

Mitä lähemmäksi lähtöni jonnekin reissuun tulee, sitä tiheämmäksi vierailuni Pallontallaajien keskustelufoorumilla käyvät. Näin se on mennyt jo vuosia. Foorumi on toiminut paitsi matkakohdetiedon hankinta-arkkuna, myös reissukuumeen purkupaikkana. Siellä kaikkia muitakin kiinnostaa vain matkustaminen.

Puolan Sopot.
Puolan Sopot.

Välillä keskustelu on hiljaisempaa, eikä uusia viestejä foorumin eri osioihin tule. Mutta olin huomaavani talven ja joululomien tullen kirjoittelumäärän siellä kiihtyneen.

Vaikka foorumi on toiminut jo jotain 10 vuotta, niin minusta tuntuu ainakin satunnaisten kirjoittelijoiden olevan pääasiassa kaksikymppisiä. Toki siellä on aktiivisina pitkään foorumilla mukana olleita reissuruuniakin. Mutta esimerkiksi Ulkosuomalaiset-osio on täynnä kesätöihin, Working Holidaylle ja vaihtoon ulkomaille menijöitä. Pitäisi itse viritellä sinne jotain liittyen irtiottoon, ulkomaille muuttoon ja reissuelämänsä järjestämiseen. Mutta on foorumilla mukana sellaisiakin, jotka joko reissaavat koko ajan tai ovat jääneet reissunpäälle vuosiksi. Näitä tarinoita olisi mukava löytää kootummin.

Pariisin Riemukaari.
Pariisin riemukaari.

Foorumilta voi löytää keskustelua hyvistä tarvikkeista, kuten rinkoista, jalkineista ja jopa pyyhkeistä. Kaikesta löytyy vertailuita ja keskustelijat kertovat miksi itse suosivat matkoillaan jotain tiettyä välinettä.

Yleinen-osio on sitä sun tätä reissaukseen liittyvää, mutta lisäksi on osio Tyhmä kysymykset, jonne voi sellaisia laittaa. Matkaseuraa-osiokin taitaa olla aika aktiivinen, mutta en itse sinne ikinä katso. Viimeisiä asioita mitä haluan, on tuntematon matkaseura.

Mumbai.
Mumbai.

Eri maille on omia osioita, joista monien toivoisin olevan aktiivisempia. Siksi itse vastailen aina kun tulee jostain minulle tutusta aiheesta kysymyksiä. Mutta laatu on tärkeämpää kuin määrä, ja on hyvä, jos kirjoittavat vähän miettivät ennenkuin kirjoittavat. Etenkin etikettiin kuuluu tarkistaa ensin, onko jostain aiheesta olemassa jo keskustelu ja laittaa asiansa sellaisen jatkoksi, eikä aloittaa aina uutta aihetta.

Foorumi on pysynyt aika asiallisena verrattuna kaikenlaisiin avoimiin foorumeihin. Esimerkiksi Suomi24-keskusteluja en ikinä halua mennä lukemaan edes matkustusaiheista. Mutta asiallisuutta kaipaan Pallontallaajien foorumillekin, ei kukaan mene sinne lukemaan jonkun läpäläätä, vaan tietoa sieltä halutaan.

Nykyään kun menee Pallontallaajat.net -sivulle, ei foorumi eli keskusteluosio lätkähdä näkyviin. Sen sijaan etusivulla on nykyisin aika hyviäkin artikkeleita reissaamisesta, joten sielläkin kannattaa käydä. Ja aina jos haluan etukäteen tietoa jonkin kohteen majoituksista, käyn majoitussivuilta katsomassa muiden pallontallaajien arvioita.

One Comment Lisää omasi

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s