Sidi Bou Said on ideaali Välimeren kylä

on
Kahvila ja meri Sidi Bou Saidissa.
Kahvila ja meri Sidi Bou Saidissa.

Sidi Bou Said Tunisin vieressä on tunisialaistenkin turistikohde. He tulevat sinne ihailemaan välimerellistä mallikylää. Se kai vastaa heidän käsitystään siitä, millainen pohjoistunisialainen tyyli voi parhaimmillaan olla.

Sidi Bou Saidin katu
Sidi Bou Saidin turisteja johdatteleva katu.

Siellä kävellessäni jankutin mielessäni lausetta ”jokainen talo on kuvaamisen arvoinen”. Ne kun olivat valkoiseksi rapattuja laatikkotaloja, mutta silti vaihtelevan näköisiä. Vaihtelevuudesta piti huolen epäsäännöllisesti kaartuvat kujat, eri korkeustasoja muodostavat mäet ja eri korkuiset talot.

Cafe des Nattes.
Cafe des Nattes.

Valkoista vielä tärkeämpi värisävy oli sininen. Sinisiä olivat koristeelliset, raskaat puuovet, puiset ikkunoiden sulkimet sekä ranskalaistyyliset kiemuraiset ikkunakalterit. Sidi Bou Saidista sai kerrassaan naurettavan nättejä valokuvia.

Laajemmin en Sidi Bou Saidissa kävellyt kuin lähijuna-asemalta kukkulalle, jota ihan nimitettiin Zone Touristiqueksi. Vaikka kerran kävelin sinne puistikkoja pitkin viereisestä La Marsasta, niin sieltäkin tupsahdin ihan kukkulan juurelle.

rappukuja Sidi Bou SaidissaKauniiden rakennusten lisäksi sieltä oli upeat maisemat merelle. Niitä pääsee katselemaan ilmaiseksi tai kalliiden kahviloiden terasseilta. Alhaalla rannalla oli Sidi Bou Saidin Marina, joka ei yhtään pilannut näkymää. Kukkulalta pääsi kävelemään alas marinaan, mutta hämärän tullen sieltä en saanut taksia takaisin Gammarthiin, vaan kävelin takaisin ylös, lyhyt matkahan se oli.

Lue myös:
Tunisin keskusta ja medina >>
Tunisian ruokatuttavuudet >>
Tunisin ympäristössä liikkuminen >>

Kaikki muut Tunisia-jutut >>

Ehkä maailman hienoin portti.
Ehkä maailman hienoin portti.
Sidi Bou Saidin marina.
Sidi Bou Saidin marina.
Mandariinipuu.
Mandariinipuu.
Siniset kalterit ikkunoissa olivat hienoja.
Siniset kalterit ikkunoissa olivat hienoja.
Tie Sidi Bou Saidin rantaa.
Tie Sidi Bou Saidin rantaan.
Näkymää Sidi Bou Saidiin keskustassa olevasta kaktuspuistosta.
Näkymää Sidi Bou Saidiin keskustassa olevasta kaktuspuistosta.

2 Comments Lisää omasi

  1. Päivitysilmoitus: Tunisia - Adios.fi

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s