Pietarin kasvistarjontaa

on
Dumblingsit peruna-pinaattitäytteellä Troitskiy Most -kasvisravintolassa Pietarissa.
Dumplingsit peruna-pinaattitäytteellä Troitskiy Most -kasvisravintolassa Pietarissa.

Pietarissa on saman verran asukkaita kuin Suomessa. Tässä suhteessa siellä on myös saman verran tai enemmänkin kasvisravintoloita kuin meillä koko maassa. Näiden löytämisessä auttaa hyvin Happy Cow:n ravintolalistaukset >>

Yksi Troitskiy Most -kasvisravintoloista ulkoa, tämä on lähellä Nevski Prospekt -katua ja Eremitaasia.
Yksi Troitskiy Most -kasvisravintoloista ulkoa, tämä on lähellä Nevski Prospekt -katua ja Eremitaasia eli keskeisellä sijainnilla turistien kannalta.

Toisena Pietarin reissupäivänäni kävin lounaalla Troitskiy Most -kasvisravintolaketjuun kuuluvassa ravintolassa lähellä Nevski Prospekt -katua ja Eremitaasia. Tämä sijaitsi Naberezhnaya Reki Moyki -kadun varrella, kanavan rannalla. Olen joskus ennenkin käynyt Troitskiy Most -ravintoloissa ja ainakin tämä vaikutti hieman hienommalta kuin aiemmat kokemukseni. Joko sijainnin takia tämä oli hienompi tai sitten muutenkin ketju on parantanut ulkoasuaan ja ehkä myös ruokiaan.

Tosi pieni salaatti
Ensimmäisenä päivänä ryhmämme valitsi sattumanvaraisen saksalaisen ravintolan. Tilasin siellä marinoituja sieniä ja vihannessalaatin. Molemmat olivat pieniä. Hintaa tuli yhteensä ehkä 12 euroa. Kyllä tuollaisissa ravintoloissa voi saada syödäkseen, jos on tyytyväinen salaattilinjaan, mutta pitää tilata enemmän kuin yksi annos.

Tämän reissun aikana vaikutti siltä, että Venäjällä tarjotaan kauhean pieniä annoksia. Yritin tilata Troitskiy Mostissa paljon salaattia vitriinissä olevista kulhoista, mutta kauhean pieniä lusikallisia lautaselleni ladottiin. Muiden asiakkaiden salaattiostokset olivat sellaisia, jotka minä söisin muutamalla lusikallisella suuhuni. Mielestäni salaatit ovat ruokaa, jota syödään iso kulhollinen, ainakin jos kyse ei ole mistään rasvaisesta tai muuten raskaasta salaattiversiosta.

Troitskiy Mostissa on seinällä tilattavien annosten nimet myös englanniksi.
Troitskiy Mostissa on seinällä tilattavien annosten nimet myös englanniksi.

Kun en saanut salaattia lautaselleni tarpeeksi, tilasin myös nyyttejä peruna-pinaattitäytteellä. Hyvä näin. Vaikuttivat ihan vegaanisilta mukana tullutta mitä lie smetanaa lukuun ottamatta. Ehkä venäläisten ruoka-annokset ovat pieniä, kun syövät kyytipojaksi paljon smetanaa. Pitkin päivää syövät ehkä baakkelsseja, koska niitä myyviä kärryjä on kaduilla siellä sun täällä. Osoite: Naberezhnaya Reki Moyki 30.

Cafe Botanika ulkoa.
Cafe Botanika ulkoa.

Kasvisravintola Cafe Botanika sijaitsee melko lähellä ”verikirkkoa”. Paikan menu oli hyvä, monet ruoat 200–300 ruplaa, lämpimät ruoat olivat ehkä kalliimpia. Olivat siis lähtien noin 6 euron annoksia. Otin 220 rupian Happy Vegan -salaatin, joka oli tosi pieni eikä todellakaan olisi ollut minkäänlainen ateria sellaisenaan. Siinä oli vain mungpavun ituja, kurkkua, tomaattia, öljyä ja ehkä jotain muutakin. Onneksi tilasin myös hummus-annoksen, joka oli paljon täyttävämpi. Hummuskipon kanssa tuli vihannestikkuja ja pitaleipää. Osoite: 7 Ulitsa Pestelya, ravintolan verkkosivut >>

Coffee Companyn kahvilassa Vasilinsaarella.
Coffee Companyn kahvilassa Vasilinsaarella.

Ainakin Coffee Company -kahviloista saa soijamaitoa, eli lattea saa 🙂 . Voi olla huvittavaa, miten aina huolehdin tästä, mutta matkoilla pitää saada pysähdellä päivän aikana, kun ei koko päivää putkeen jaksa kävellä. Lattella istuminen ikkunan ääressä on huippua. Tosin se on kaikissa maissa erilaista, ikkunasta näkyvät maisemat vain vaihtelevat. Mutta nämä jenkkityyliset kahvilat ovat venäläisten arkea myös, ei niitä ole turisteja varten vain pystytetty, kuten ei myöskään kasvisravintoloita.

Muuten turvauduin Pietarin reissulla pitkälle kauppahallien tarjontaan korealaisine salaatteineen  ja kaupasta ostettuine hedelmineen.

Lue myös:
Pietarin kauppahallit ja korealaiset salaatit
Huhtikuinen Pietari ja upeat rakennukset

Troitskiy Mostin salaattitiski, jolta osoittelin haluamiani salaatteja, joita kuitenkin laitettiin lautaselle kovin vähän.
Troitskiy Mostin salaattitiski, jolta osoittelin haluamiani salaatteja, joita kuitenkin laitettiin lautaselle kovin vähän.
Troitskiyn Mostissa saamani salaatit olivat kyllä hyviä.
Troitskiyn Mostissa saamani salaatit olivat kyllä hyviä.
Välipalana söin maapähkinätahnalla täytetyn bagelin Brooklyn-nimisessä ravintolassa.
Välipalana söin maapähkinätahnalla täytetyn bagelin Brooklyn-nimisessä ravintolassa.
Cafe Botanika sisältä.
Cafe Botanika sisältä.
Cafe Botanikan Happy Vegan -salaatti oli yllättävän pieni ja yksinkertainen silppusalaatti.
Cafe Botanikan Happy Vegan -salaatti oli yllättävän pieni ja yksinkertainen silppusalaatti.
Cafe Botanikan hummusannos.
Cafe Botanikan hummusannos.
Otin kuvan Ligovskiy Prospektilla sijaitsevasta Gauranga-nimisestä kasvisravintolasta. Kuljin sen ohi, mutta paikkaa ei löytäisi, ellei olisi osoitetta. Happy Cow -sivuston esittely mukaan sieltä saa ayurvedistä intialaisruokaa. Osoite: Ligovskiy Prospekt 17.
Otin kuvan Ligovskiy Prospektilla sijaitsevasta Gauranga-nimisestä kasvisravintolasta. Kuljin sen ohi, mutta paikkaa ei löytäisi, ellei olisi osoitetta. Happy Cow -sivuston esittely mukaan sieltä saa ayurvedistä intialaisruokaa. Osoite: Ligovskiy Prospekt 17.

5 Comments Lisää omasi

  1. Petri sanoo:

    Se dumpling eli nyytti on nimeltään pelmen, Karjalassa niitä syötiin nimellä korvat.

    1. Tosiaan sehän se niiden nimi on 🙂 Ei ole venäläisten ruokien nimet hallussa ja vieläkin mietin kutsutaanko siellä kauppahallin marinoituja porkkanaraasteita, munakoisoja, tofuja ja sieniä tosiaankin korealaisiksi salaateiksi vai löytyykö muukin nimi.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s