Kaunasin keikka 16.6.

on
Kaunasin vanha kaupunki.
Kaunasin vanha kaupunki.

Liettuan Kaunas oli nätti kaupunki. Kuten Riikassa, oli Kaunasissakin vanhoja ja kauniita rakennuksia myös varsinaisen vanhan kaupungin ulkopuolella. Keikkapaikka Puntojazz palepe oli suunnilleen pitkän kävelykadun toisessa päässä, ja artistien hoidettua keikkansa kävelimme illan hämärässä sen päästä päähän. Katu jatkui vanhaan kaupunkiin. Oli kirkkoja ja mukulakivikatua.

Hulda Huima Kaunasissa.
Hulda Huima Kaunasissa.

Paikallinen houstaajamme olisi kierrättänyt meitä yöllä pitkin kaupunkia nähtävyyksiä katsomassa, mutta saatuamme vihdoin ja viimein yöllä syötyä ravintolassa vanhassa kaupungissa halusimme vain ottaa taksin majapaikkaan. Auto oli viety jo etukäteen määränpäähän. Jäi loput linnat ja kirkot katselematta.

Bongasimme Kaunasin kävelykadulta myös kasvisravintolan.
Bongasimme Kaunasin kävelykadulta myös kasvisravintolan.

Seuraavana aamuna ehdin katsella vähän paremmin ympärilleni. Meidät majoitettiin sillä hetkellä tyhjänä olevaan taloon, joka vaikutti olevan kaikin puolin alkuperäisessä asussaan. Paikassa todennäköisesti asuneista mummosta ja papasta oli vain valokuvat piirongin päällä jeesuksenkuvan vieressä. Oli hienot tapetit ja sohvat.

Liettuan kieli vaikuttaa muinaiskieleltä eikä siitä ja latviasta ymmärtänyt oikein mitään. Jostain venäjästä ja muista slaavilaisista kielistä saa napattua jotain, jotta esimerkiksi ruokien tuoteselosteista saa jotain selkoa. Näistä kahdesta baltialaisesta kielestä taas ei saa.

Reissun muut jutut >> 

Tonikettinen Kaunasissa.
Tonikettinen Kaunasissa.
Kaunasin katuja.
Kaunasin katuja.
Kirkko kävelykadun varrelta Kaunasissa.
Kirkko kävelykadun varrelta Kaunasissa.
Minä nukkumassa kuin toukka.
Minä nukkumassa kuin toukka.
Yöpaikan keittiö.
Yöpaikan keittiö.
Majapaikkamme toinen huone.
Majapaikkamme toinen huone.
Jesse ja muita koristeita.
Jesse ja muita koristeita.
Reissuautomme majapaikan edessä.
Reissuautomme majapaikan edessä.
Asuinaluetta kaunasilaisella kukkulalla.
Asuinaluetta kaunasilaisella kukkulalla.
Matkalla pois Kaunasista.
Matkalla pois Kaunasista.

4 Comments Lisää omasi

  1. Tiina sanoo:

    Kivan näköinen reissu teillä 🙂 Pääsen ehkä itsekin käväisemään vielä kesällä Kaunasissa, kun on suunnitteilla pyöräreissu Baltiaan…Jee 🙂

    1. Kaunasia voisin tosiaan suositella pysähdyspaikaksi matkalla. Riikasta jos ajelee jonnekin Siauliaihin (matkalla on Jelgava, josta aiemmin kirjoitin, mutta joka ei erityinen paikka) ja sieltä Kaunasiin. En kyllä osaa arvioida matkoja…enkä sitä millaista noita teitä olisi ajaa pyörällä. Autojen vieressä ajaminen ei ole herkkuani. Mut toivottavasti saatte kivan reissun suunniteltua!

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s