Riikan kauppahalli ja Jelgava 15.6.

on
Riikan kauppahalli ja torialue.
Riikan kauppahalli ja torialue.

Matkan toinen keikka oli Jelgavassa, joka sijaitsee vain muutama kymmenen kilometriä Riikasta etelään. Saimme siis jäädä Riikaan pyörimään melkein koko päiväksi. Riikahan oli hieno. Vanhassa kaupungissa oli todella vanhaa, mutta sen ympärilläkin aikalailla kaikki rakennukset olisivat olleet kuvaamisen arvoisia iäkkäitä taloja.

Riikan aamuni alkoi ulkoiluttamalla tätä ihanaa Teri-koiraa, kun muut vielä nukkuivat.
Riikan aamuni alkoi ulkoiluttamalla tätä ihanaa Teri-koiraa, kun muut vielä nukkuivat.

Mielenkiintoisin kohde oli Riikan tori ja kauppahallit. Ne sijaitsevat bussiaseman, Stockmannin tavaratalon ja rautatieaseman takana. Tiesin helposti olevani suuntaamassa oikeaan suuntaan, koska vastaan tuli paljon mansikkalaatikoita kantavia ihmisiä. Latviassa näyttää mansikka-aika alkavan ainakin pari viikkoa ennen Suomea. Ihmetyksekseni näin myös pieniä kantarelleja, kesäkuun puolivälissä.

Tuo tori- ja kauppahallialue oli isompi kuin esimerkiksi Pietarin kauppahallit. Oli viisi isoa kauppahallirakennusta ja ulkona kymmeniä vihanneskojuja. Jos olisin ollut useamman päivän Riikassa jossain keittiöllisessä hostellissa, olisi homma varmaan riistäytynyt käsistä. Olisin ostanut kojuista pinaattia, minitomaatteja, jättimäisiä vesimeloneita ja kummallisia sieniä. Nyt ostin vain mansikoita, metsämansikoita, aprikooseja, kirsikoita ja korealaisia salaatteja.

Kummallisia sieniä torilla. Ne eivät olleet herkkusieniä eivätkä oikein kuukusiakaan kai.
Kummallisia sieniä torilla. Ne eivät olleet herkkusieniä eivätkä oikein kuukusiakaan kai.

Riika vaikutti Tallinnaa isommalta ja kivalta kesäkaupungilta, vaikka mikä nyt ei kesällä ja aurinkoisella ilmalla vaikuttaisi mukavalta. Pienen oloinen kaupunki Jelgavakin oli ihan mukava, ainakin siksi kun siellä oli kävelykadun pätkä. Mutta matkakohteeksi en Jelgavaa ihan suosittelisi sen hiljaisuuden takia.

Itä-Euroopan Lonely Planetissa ei Jelgavaa esitelty, mutta pääsimme keikkapaikalle google mapsin, huoltoaseman sedän ja huoltoasemalla olleesta kartasta otetun valokuvan avulla. Jos edellisen illan baari oli hieman hippihenkinen niin nyt oltiin selkeämmin punkkikapakassa. Paikan, MC Balerijan, ruokalistalla olisi ollut kasviskebabia, -burgeria ja -tortillaa.

Hulda Jelgavassa MC Balerijassa.
Hulda Jelgavassa MC Balerijassa.

Auto jätettiin taas keikkapaikan eteen ja tällä kertaa majapaikka oli kävelymatkan päässä oleva paikallinen hostelli, joka varmaan toimii jonkinlaisena opiskelija-asuntolana talviaikaan. Oli semmoinen neuvostoaikainen varustelu (paitsi wifi oli kuulemma nopea!), mikä kuuluu asiaan tuolla päin maailmaa ollessa.

Aamupitsa ilman juustoa Jelgavan kävelykadulla oli aika mauton.
Aamupitsa ilman juustoa Jelgavan kävelykadulla oli aika mauton.

Aamupitsalla ollessa tapasimme Jelgavassa rakennushommissa olevan suomalaisen, joka kertoi siellä asuvan kuitenkin jotain 60.000 asukasta. Mutta ehkä hiukan sellainen paikkakunta, johon ei ikinä osuisi, ellei sitten olisi työpesti kuten hänellä tai sitten tämmöinen erikoismatka.

Reissun muut jutut >>

Lue myös: Pietarin kauppahallit ja korealaiset salaatit >>

Riikan torialuetta.
Riikan torialuetta.
Yksi Riikan kauppahalleista sisältä.
Yksi Riikan kauppahalleista sisältä.
Korealaiset salaatit Riikan kauppahallissa.
Korealaiset salaatit Riikan kauppahallissa.
Riikan vanhaa kaupunkia ympäröivä kanava.
Riikan vanhaa kaupunkia ympäröivä kanava.
Vanhoja taloja Riika Brivibas ielan varrella.
Vanhoja taloja Riika Brivibas ielan varrella.
Huone Jelgavan hostellissa.
Huone Jelgavan hostellissa.
Jelgavan hostellin käytävä.
Jelgavan hostellin käytävä.
Latvian maisemat olivat hyvin tasaiset. Vasta etelä-Liettuassa alkoi näkyä jotain kumpua.
Latvian maisemat olivat hyvin tasaiset. Vasta Etelä-Liettuassa alkoi näkyä jotain kumpua.

3 Comments Lisää omasi

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s