Pitkä ajo Lubliniin 17.6.

on
Hulda Huima esiintymässä Lublinissa.
Hulda Huima esiintymässä Lublinissa.

Kaunasista oli aika pitkä ajomatka Puolan Lubliniin. Mitään kilometrejähän meillä ei missään opuksessa näkynyt. Matka pysähdyksineen ja lounaineen kesti ehkä 8 tuntia. Puolassa kävi huvittava tuuri yhden huoltoaseman ravintolassa, jossa yksi annoksista oli jopa kasvislautanen-niminen. Se sisälsi perunakroketteja, lohkoperunoita, keitettyä kukkakaalia, paria salaattia ja paistettuja herkkusieniä. Näitä sai myös salaattilistalta erillisinä.

Puolan taukopaikan kasvislautanen.
Puolan taukopaikan kasvislautanen.

Puolan tiet olivat sopivan rauhallisia. Nopeusrajoitus oli 70 km/h, mikä vaikutti aika sopivalta vauhdilta. Mutta teiden varsilla näkyi säännöllisesti ristejä ja kukkasia, eli onnettomuuksia tapahtuu.

Puolalaiset rekat taukopaikalla.
Puolalaiset rekat taukopaikalla.

Lublin löytyi Lonely Planetista ja sen avulla saatiin taas suunnistettua Okopow-kadulla sijaitsevaan Kawka-kahvilaan, jossa Hulda Huiman ja Tonikettisen keikat sinä iltana olivat. Lublinia tuli nähtyä vain auton ikkunasta ja matkalla yöpaikkaan, joka oli muutamien kortteleiden päässä keikkapaikasta. Siellä meille tarjottiin tosi hyvää tomaattipastaa. Parin oluen ja rupattelun jälkeen nukahdimme.

Hieno keikkajuliste.
Hieno keikkajuliste.

Aika sellainen vapaamatkustaja meikäläinen tällä reissulla, hang-aroundi. Saan samat edut kuin artistit, eli ilmaiset majapaikat, ruokaa ja välillä juomaakin tarjotaan. Kyllä kelpaa. Kun olen ajanut pari sataa kilsaa voin katsoa olevani jopa hyödyllinenkin. No, maksan osan auton toverivuokrasta ja bensoista. Matka tulee halvemmaksi kaikille.

Hauskaa on, en varmaan koko vuonna ole nauranut niin paljon kuin muutamassa päivässä. Seura on laadukasta. Autossa istuminen on täynnä huumoria, jota on ihan turha alkaa tässä avaamaan, sehän ei olisi yhtään hauskaa.

Reissun muut jutut >>

Muut Puola-aiheiset jutut >>

Kawka sisältä.
Kawka sisältä.
Tonikettinen ja Lublinin yleisöä.
Tonikettinen ja Lublinin yleisöä.
Kawka ulkoa.
Kawka ulkoa.
Tyypillistä tämän reissun majoitustyyliä.
Tyypillistä tämän reissun majoitustyyliä.

4 Comments Lisää omasi

  1. Tiina sanoo:

    Puolasta löytyy varmaan paljon kivoja pikkupubeja 🙂 Me bongattiin menneellä keväänreissullamme Krakovasta tosi kiva Lublinista kotoisin oleva bändi Miącz, joka soitti hienon keikan pub Alchemiassa…..

    1. Joo, jotenkin tuo Puola nappaa, hintataso on järkevä ja ihmiset kivoja. Sopivan maalaismaista kun on paljon elävän oloista maaseutua, mutta sitten on noita upeita kaupunkejakin.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s