Matkustaminen Pariisiin ja majoittuminen 5.–8.7.

on

Pariisin metron kylttiEurolinesin busseja Brysselistä Pariisiin lähtee melko tiuhaan. Olen yleensä ollut junien suosija, koska ovathan ne mukavampia kuin bussit, jotka ovat ahtaampia, joissa on hankalampi päästä vessaan, jotka ovat usein hitaampia ja joissa saan joskus pienoista matkapahoinvointia. Mutta kustannussyistä alan harrastaa enemmän busseja. Aiemmin olen tutustunut Eurooppaan vain junalla matkustaen interraililla tai sitten henkilöauton kyydissä. Nyt on vuorossa bussilla matkustaminen.

Eurolinesin busseihin ei taideta myydä paikkalippuja, joten niihin jonotetaan hieman hermostuneesti.
Eurolinesin busseihin ei taideta myydä paikkalippuja, joten niihin jonotetaan hieman hermostuneesti.

Eurolines tarjoaa bussipasseja, mutta jätin tämän vaihtoehdon tarkemmin tutkailematta, koska Italiassa luulen käyttäväni enemminkin paikallisia busseja ja junia. Toki bussipassilla olisin voinut järjestää paluumatkani Suomeen lentämisen sijaan, joten siten se olisi tullut ekologisemmaksi ja ehkä edullisemmaksikin. Nyt palaan Air Balticin lennolla eteläisen Italian Barista Riikan kautta Helsinkiin.

Matka Brysselistä Pariisiin kesti bussilla viitisen tuntia. Ihan ok oli istua bussissa, nukuin ja luin. Maisemat olivat aika tylsää moottoritietä, ei suinkaan ajettu Lillen tai muiden kaupunkien kautta.

Kuuden naisen dormihuone oli perussiisti ja tarpeeksi tilava.
Kuuden naisen dormihuone oli perussiisti ja tarpeeksi tilava.

Hostelli Justabed sijaitsi etelä-Pariisissa Malakoffin kaupunginosassa. Ihan kivaa aluetta ja Brysseliä lämpimämmät säät piristi. Olen Pariisin tunnetuimmat nähtävyydet (Eiffel-torni, Notre Damen kirkko, Per Lachaisen hautausmaa) nähnyt pariin kertaan, joten nyt oli tarkoitus etsiä jotain muuta. Malakoff oli ihan hyvä saapumispäivän tutustumispaikka. Join viinilasin kuumalla ja vilkkaalla aukiolla ja söin tosi hyvää tiibetiläistä ruokaa nepalilais-tiibetiläisessä ravintolassa.

Hostellin kivassa keittiössä oli hostellien perusongelmat, eli jotkut ääliöt eivät pese tiskejään, vaan jättävät ne lavuaariin.
Hostellin kivassa keittiössä oli hostellien perusongelmat, eli jotkut ääliöt eivät pese tiskejään, vaan jättävät ne lavuaariin.

Hostelli oli oikein hieno ja kiva. Asuntomainen ja siisti. Viihtyisä vanha talo. Respa oli kadun toisella puolella alle korttelin matkan päässä. Hyvä että olin lähettänyt paikkaan sähköpostia ja vastauksessa saanut selville respan (ja ehkä hostellinkin?) sijaitsevan ihan muualla kuin Hostelsclubin ja hostellin itsensä sivuilla luki. Tästä oli jotain valituksia kirjoitettu TripAdvisorin arvioihin ja kuulemma respassakin oli näkynyt vihaisia asiakkaita. Onhan hostellin sijainti aika oleellinen asia hostellien tiedoissa…

Justabed-hostellin olohuone, jossa en viettänyt aikaa enempää kuin mitä kesti todeta, ettei netti taaskaan toiminut.
Justabed-hostellin olohuone, jossa en viettänyt aikaa enempää kuin mitä kesti todeta, ettei netti edelleenkään toiminut.

Netti ei toiminut hostellissa koko aikana ja muutenkin kahviloiden nettien toimiminen oli heikkoa Pariisissa (kuten myös Marseillessa). Kannoin läppäriäni koko ajan mukanani siksi, ettei hostellissa näkynyt säilytyslokeroita. En todellakaan jätä läppäreitä, kameroita tai kännyköitä dormeihin lojumaan, vaan kannan niitä kylppäriinkin mukanani.

Kustannuksia:

  • Eurolines-bussi Bryssel – Pariisi 29 euroa
  • Majoitus dormissa Justabed-hostellissa 28 euroa/yö
  • 10 kpl metro/lähijuna/bussilippuja noin 20 euroa (sellaisia, että pääsee keskustan ja Malakoffin väliä liikkumaan)
  • Punaviinilasi 3 euroa

Reissun muut jutut >>

2 Comments Lisää omasi

  1. A sanoo:

    Olin itse viime toukokuussa myös Pariisissa ja sain huomata tuon saman, että mainostetaan langattomia nettiyhteyksiä mutta ne sitten toimivat täysin satunnaisesti. Ainakin itsellä ei meinannut yhteys millään muodostua ja kun sen lopulta sai toimimaan ei mennyt aikaakaan kun yhteys jo katkesi. Eli se siitä ilmaisesta WiFi:stä.
    Kahviloissa ja muissa paikoissa, joissa mainostettiin WiFi:tä toimi kyllä jo huomattavasti paremmin. Lähes ongelmitta.

  2. Eli hostellien wifeihin ei luottamista Pariisissa. Ei ne aina kahviloissakaan toimineet, kannatti avata kone jo ennen kuin osti mitään ja testata ensin. Myönnän istuneeni muutaman kerran jenkkiketju Starbucksin kahviloissa kaikenlaisten tunnelmallisten pariisilaiskahviloiden sijaan (soijalattea piti muka saada). Aina ei netti toiminut.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s