Capri on tukkoinen ja korea saari

on
Caprin faraglionit kohoavat kukkuloina merestä.
Caprin faraglionit kohoavat kukkuloina merestä.

Vaikka Italiassa oli heinäkuussa turistikausi ja Pariisikin oli täynnä yhdysvaltalaisia turisteja, ei väenpaljous tai turisteille luodut ympäristöt olleet vaivanneet minua yli kuukauden kestäneen matkan aikana. Lauttamme saapuessa Italian Caprin saaren Grand Marinaan huomasimme kuitenkin saapuneemme ikävään paikkaan.

Caprille menevän lautan laituri Sorrentossa.
Caprille menevän lautan laituri Sorrentossa.

Olimme ostaneet Sorrenton rannalta meno-paluulauttaliput Caprille. Paluumatka myytiin meille jo noin 16.30 palaavalle lautalle, koska myyjä sanoi myöhempien vuorojen olevan täysiä. Emme olleet aamulla pitäneet kiirettä ja olin ajatellut palaavamme Sorrentoon pimeän tullen. Tilanteeseen piti sopeutua ja jättää Caprin vierailumme tyngäksi. Meno-paluuliput maksoivat noin 25 euroa.

Emme päässeet Blue Grottolle

Ensin valitsimme väärän jonon ja sitten emme mahtuneet seuraavaan Anacaprille menevään bussiin. Seuraavaa ei enää kuulunut, joten luovuimme ideasta kävellä Anacaprilta Blue Grottolle, kun busseja ei näyttänyt menevän kovin usein.
Ensin valitsimme väärän jonon ja sitten emme mahtuneet seuraavaan Anacaprille menevään bussiin. Seuraavaa ei enää kuulunut, joten luovuimme ideasta kävellä Anacaprilta Blue Grottolle, kun busseja ei näyttänyt menevän kovin usein.

Lauttamme oli Caprilla joskus kello 11.30. Olin suunnitellut ottavamme paikallisbussin Anacaprin kylään, josta kävelisimme metsäpolkua alas pohjoisrannikolle Blue Grottolle. Se on luola, jonne pääsee vain vesiteitse, ja jonka sisääntuloaukosta pujahtava valo heijastaa jotenkin siniseksi. Mehän emme päässeet tätä luonnonilmiöitä todistamaan, koska ensimmäinen paikallisbussijonomme osoittautui johtavan eri kylään menevään bussiin ja seuraavaan Anacaprin bussiin emme mahtuneet kyytiin. Bussien piti mennä noin 10–15 minuutin välein. Oltuamme edelleen paahteisessa bussijonossa yli tunti maihin saapumisemme jälkeen, totesimme ettemme taida Blue Grottolle päästä. Jos Blue Grottolta takaisin Grand Marinaan menevään bussiin pääseminen olisi ollut yhtä epämääräistä, emme ehkä olisi ehtineet paluulautallemme.

Caprin taksit olivat omaa laatuaan. Osa näytti avolimusiineilta, osa avopakettiautoilta ja osa isoilta ja pitkiltä golfkärryiltä.
Caprin taksit olivat omaa laatuaan. Osa näytti avolimusiineilta, osa avopakettiautoilta ja osa isoilta ja pitkiltä golfkärryiltä.

Suoraan satamasta olisi lähtenyt turistiveneitä Blue Grottolle ja koko saarenkin olisi päässyt ympäri. Se olisi kestänyt pari tuntia ja hinta olisi ollut vain jotain 20 euroa. Turistikyyti ei vain vaikuttanut yhtään mukavalta ratkaisulta. Ensin oltaisiin varmaan oltu lautalla, jossa raikaisi opastukset ja jenkit pulputtaisivat minkä ehtisivät. Sitten olisi Blue Grottolla ahtauduttu peräkanaa veneisiin. Kun matkamme jälkeen katsoin netistä videon Blue Grotton visiitistä, olin ihan tyytyväinen, etten tuollaiseen matkaratkaisuun sortunut. Oli karmeaa katseltavaa, kun videolla koko Blue Grotto raikasi, kun pikkuveneiden soutajat kälättivät minkä ehtivät. En oikein kaipaa sellaista mennessäni katsomaan kauniita luonnonilmiöitä.

Caprin kylässä oli näköalapaikkoja

Grand Marinasta löytyi helposti opasteet Caprin kylään.
Grand Marinasta löytyi helposti opasteet Caprin kylään.

Gran Marina oli pahin turistihelkutti matkallamme ja lähdimme sieltä kävelemään ylös Caprin kylään. Sinne näyttää pääsevän kävellen samassa ajassa, kuin mitä menisi odottelemiseen ja matkaan paikallisbussilla. Sinne pääsee myös funikulaarilla, mutta halusimme käyttää jalkojamme.

Caprin kylä ei ollut paha paikka kuten Gran Marina. Ja vaikka kaikissa matkaopaskirjoissa Caprin kylän yhteydessä mainitaan merkkiliikkeet, kalleus ja kaikenlainen hienostelu, oli kylä kuitenkin aika mukava. Noustuamme kylään päädyimme jonkinlaiselle pääaukiolle, josta avautui hienot näkymät alas Grand Marinaan. Kun kapusimme kylässä summamutikassa ylöspäin meneviä rappuja ja kuljimme kujia, pääsimme paikalle, josta näki saaren molemmille puolille rantaa. Siitä sai hyvin käsityksen saaren mittasuhteista.

Kuja Caprin kylää kohti.
Kuja Caprin kylää kohti.

Kun toisella puolella saarta Caprin kylän kohdalla on Gran Marina, on toisella puolella monista Caprilta otetuista kuvista tutut Faraglionit. Kun näköalapaikoilta katsoo vasempaan näkyy nämä merestä nousevat kukkulat. Oikeaan katsoessa on Marina Piccolan ranta. Merellä oli paljon veneitä ja huvijahteja. Se on varmaankin se paikka, jonne kaikki öljysheikit ankkuroituvat julkkisvieraineen.

Kylän kujia oli mukava kävellä, eivätkä kaikki ravintolatkaan olleet mitään hirveän kalliita. Saimme hyvää marinarapitsaa täältäkin noin kympillä, mikä toki oli kalliimpi hinta kuin muualla. Pitsojen jälkeen kävelimme takaisin alas Gran Marinaan ja lautalla takaisin Sorrentoon.

Lue muut Italia-jutut >>

Jono Caprin lautalle Sorrentossa.
Jono Caprin lautalle Sorrentossa.
Grand Marina eli Marina Grande.
Grand Marina eli Marina Grande.
Gran Marinan uimaranta.
Gran Marinan uimaranta.
Caprin asunnot ovat varmaan hinnoissaan.
Caprin asunnot ovat varmaan hinnoissaan, vaikka eivät priimakunnossa olisikaan.
Näkymä Caprin kylästä Grand Marinan suuntaan.
Näkymä Caprin kylästä Grand Marinan suuntaan.
Turisteja poseeraamassa Caprin kylässä. Tuossa on myös opaste kohti Anacaprin kylää, joten sinnekin olisi voinut kävellä, ehkä nopeammin kuin mitä meillä meni aikaa epäonnisesti odottaa bussia sinne.
Turisteja poseeraamassa Caprin kylässä. Tuossa on myös opaste kohti Anacaprin kylää, joten sinnekin olisi voinut kävellä, ehkä nopeammin kuin mitä meillä meni aikaa epäonnisesti odottaa bussia sinne.
Caprin saaren Caprin kylässä sain hyvän marinaran.
Caprin saaren Caprin kylässä sain hyvän marinarapitsan.
Merestä kohoavat Faraglionit lähempää kuvattuna.
Merestä kohoavat Faraglionit lähempää kuvattuna.
Näkymä Marina Piccoloon.
Näkymä Marina Piccolalle.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s