Missä haluan käydä Thaimaassa?

on
Pitää miettiä, missä haluan olla huhtikuussa 2014 Songkranin aikaan. Haluanko osallistua vesisotaan ja kävellä vaatteet märkänä vai en?
Pitää miettiä, missä haluan olla huhtikuussa 2014 Songkranin aikaan. Haluanko osallistua vesisotaan ja kävellä vaatteet märkänä vai en?

Reissuni ensimmäisenä kuukautena luulen pysytteleväni paljolti Bangkokissa. Olen huomioinut opaskirjoista ja netistä paljon markkinoita ja nähtävyyksiä, joita aion ottaa kohteikseni. Haluan matkustaa veneillä pitkin Bangkokin khlong-kanavia. Keskustan halkoo pitkä Saen Saep -kanava ja haluan nähdä mitä sen varrella on. Lisäksi voisin tutustua myös Chao Phraya -joen toisella puolella olevaan Thonburin alueeseen, jossa käsittääkseni pääsisi khlongeja pitkin liikkumaan hyvin. Olen utelias näkemään Bangkokin ison Sri Nakhon Khuean Khan -puiston, jonka Chao Phraya -joki jännästi kiertää.

Toutit eli majapaikkojen ym. myyjät vastassa Koh Taon saarella.
Toutit eli majapaikkojen ym. myyjät vastassa Koh Taon saarella.

Joulukuussa saatan käydä Pattayalla, koska haluan nähdä sen omin silmin. Olen saanut siitä sellaisen käsityksen, etten pitäisi siitä, mutta haluan antaa Pattayalle mahdollisuuden. Jos kaipaan saarielämää, voisin käydä samalla reissulla Koh Sametin saarella, joka taitaa olla Bangkokin lähin saariparatiisi. Joulukuu tosin on huono kuukausi reissata Thaimaassa ilman etukäteisvarauksia, koska turisteja on niin paljon liikkeellä. Mutta tuskin kuolen siihen, jos joutuisin yhden yön valvomaan, mikäli majoituspaikat olisivat täpötäysiä.

Missä vain Thaimaassa näkee tällaisia käteviä ruokamyyntikärryjä.
Missä vain Thaimaassa näkee tällaisia käteviä ruokamyyntikärryjä.

Haluaisin nähdä myös Hua Hinin. Se on kaupunki Siaminlahden rannalla Bangkokista etelään ja ties vaikka osoittautuisi ideaaliksi paikaksi asettua. Annetaan siis Hua Hinillekin mahdollisuus.

Bangkokista ei ole pitkä matka koilliseen Khao Yain kansallispuistoon, ja uskon vahvasti sen olevan tämän matkan kohteissa. Jos kaipaan lyhyttä matkaa Bangkokista jonnekin, saatan lähteä Kwai-joen maisemiin. Tuo elokuvasta kuuluisaksi tullut silta ei kai ole kummoinen, mutta Kanchanaburin kaupunki ja sen ympäristö voisivat olla hyvä mahdollisuus tutustua taas uuteen Thaimaan seutuun.

Bussit vievät Thaimaassa junaa edullisemmin.
Bussit vievät Thaimaassa junaa edullisemmin.

Chiang Mai on ehdoton kohde ensi keväänä. Voi olla, että sinne ehdimme vasta huhtikuussa, mutta en voi sanoa nähneeni Thaimaata kovinkaan laajasti, kun koko pohjoinen on näkemättä. Eritoten haluan matkata rengasreitin, jonka varrella on Pai ja Mae Hong Son.

Matkan varrelle Bangkokista Chiang Maihin sijoittuvat Thaimaan vanhat pääkaupungit Ayutthaya ja Sukhothai. Ne voisi olla kiva katsastaa, ainakin jommassa kummassa on kuulemma kiva liikkua pyörällä.

Jollain tavalla haluaisin nähdä myös Isaaniksi kutsutun koillis-Thaimaan. Siellä asuu isolla alueella paljon ihmisiä aika köyhästi maaseudulla. Sekin puoli Thaimaasta pitäisi nähdä joskus.

ranta koh changRantaparatiiseihin ja saarillekin on päästävä. Vähän olisi kiusausta kiertää muutamat vanhat tutut paikat, kuten Koh Tao, Koh Phangan ja Krabin Tonsai- ja Railay-rannat. Mutta uusiakin pitäisi ehtiä näkemään, koska minua kiinnostaa. Vahvimmin nyt on mielessä Koh Lanta.

Monilla on unelmana löytää koskematon ja muilta turisteilta vielä löytämättä jäänyt ranta. Enpä tiedä onko sellaisia Thaimaassa enää, ja olen tyytyväinen, ettei minulla ole enää hinkua etsiä sellaisia. Olisi nimittäin ekologisesti ja ihan thaikulttuurin suojelemiseksi hyväksi olla valloittamatta turismille aina vain uusia paikkoja. Muutoin kaikkialla on lopulta samanlaista. Sain Tyynenmeren Tongalla tarpeekseni tyhjistä rannoista. Huomasin, että tykkään siitä, että on hieman elämää ja rantaravintoloita, joissa viettää iltaa. Tropiikissa ei pimeyden tultua ole mielestäni oikein muuta tekemistä kuin käydä syömässä ja lukea sängyssä vähän kirjaa ennen kuin nukahtaa kello 20–21. On mahtavaa herätä silloin kun aamulla aurinko nousee ja varsinainen elämä taas alkaa.

Sukeltamaankin täytyy päästä, mutta sen huvin määrää joudumme rajoittamaan, jos mielimme oleilla mahdollisimman pitkiä aikoja Thaimaassa olemattomilla tuloilla.
Sukeltamaankin täytyy päästä, mutta sen huvin määrää joudumme rajoittamaan, jos mielimme oleilla mahdollisimman pitkiä aikoja Thaimaassa olemattomilla tuloilla.

Lisäksi matkaan kahdeksi viikoksi Vietnamin Hanoin seudulle maaliskuussa. Hanoista suuntaamme ainakin Halongin lahdelle yhden tai kahden yön veneilylle. Jos viihdymme hyvin, menemme pariksi päiväksi lahdella sijaitsevalle Cat Ban saarellekin. Hanoin lähellä on pari kansallispuistoa, joista ainakin toiseen voisi käydä tutustumassa (iilimatojen varalle pitää tällä kertaa hankkia sukat, ettei käy kuten Thaimaan Khao Sokissa >>). Pohjois-Vietnamissa on myös vuoristoa ja etnisiä vähemmistöä, ja monet käyvät tutustumassa heidän kyliinsä. Minuakin kiinnostaisi alueen luonto, mutta itsekseen kävelemään lähteminen esimerkiksi Sapassa on rajoitettua. Varmaan vuokraamme siis oppaan ja lähdemme useammaksi päiväksi kävelemään viileisiin vuoristoilmoihin.

Riippumattolöhöilyäkin haluan jonkun verran harrastaa. Ei puolta vuotta jaksa ravata, vaan kuten Suomessakin, tarvitsen päiviä jolloin en tee mitään.
Riippumattolöhöilyäkin haluan jonkun verran harrastaa. Ei puolta vuotta jaksa ravata, vaan kuten Suomessakin, tarvitsen päiviä jolloin en tee mitään.

Hankin Hanoin lentoliput jo ainakin kuukausi sitten siltä varalta, että minulta täyttyy kolme kuukautta Thaimaassa oleskelua niihin aikoihin ja on pakko käydä maan rajojen ulkopuolella. Mutta näillä näkymin käyn jo tuota ennen Kambodzassa noin viikon ajan joskus tammi-helmikuussa. Vanhempani tulevat käymään ja haluavat nähdä Angkor Watin, kuten minäkin. Näyttää siltä, että saamme Thaimaahan ensin seuraa puoliskoni äidistä ja hänen puolisostaan pariksi viikoksi ja sitten vielä minun vanhemmistani kolmeksi viikoksi! Tulemme siis siirtymään paikasta toiseen ehkä tavallista enemmän, jotta kaikki saavat nähdä alueen eri puolia, Bangkokia ja rantoja.

4 Comments Lisää omasi

  1. Kuulostaa hyvältä! Odottelen jo innolla reissujuttujasi 🙂

    1. Taitaa tosiaan olla tuutin täydeltä Thaimaata tulossa kevään aikana!

  2. Ensimmäisestä kuukaudestani vietin vajaat pari viikkoa Bangkokissa ja kävin myös Pattayalla, Koh Sametilla, Hua Hinissä ja Koh Taolla. Tuli ehkä vähän enemmän reistailtua kuin ajattelin, yksin ehkä tulee liikuttua rauhattomammin.

    Khao Yaille ja Kanchanaburiin en millään ehtinyt vielä. Onneksi on aikaa 🙂

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s