Kapselihotelli Tokiossa

on
Tokiolaisen kapselihotellin käytävä, jossa kerrossänkyjen sijaan kömmitään omiin onkaloihin.
Tokiolaisen kapselihotellin käytävä, jossa kerrossänkyjen sijaan kömmitään omiin onkaloihin.

Kapselihotellit ovat erittäin nerokas japanilainen keksintö. Jos tarkoitus on vain päästä jonnekin nukkumaan, ei siihen tarvita kokonaista omaa huonetta. Ja jos haluaa kuitenkin olla rauhassa ikään kuin omassa huoneessaan eikä majoittua dormissa muiden ihmisten kanssa, voi kapselihotellissa sulkeutua omaan koppiinsa. Halvimpien kapseleiden hintakin oli samaa luokkaa Tokion hostellidormipaikkojen kanssa.

Kapselihotelli Capsule Hotel Asakusa Riverside ulkoa.
Kapselihotelli Capsule Hotel Asakusa Riverside ulkoa.

Tokiossa kesällä 2010 majoituin kapselihotellissa muutaman yön. Capsule Hotel Asakusa Riverside sijaitsi Asakusan kaupunginosassa, jossa ei ole pilvenpiirtäjiä, mutta vanhoja perinteisen japanilaisia rakennuksia löytyy ja hieno Sensõ-jin temppelialue. Yksi Asakusan vetonaula on myös katettu Nakamise-katu, jossa on monenlaista mielenkiintoista japanilaisen tavaran kojua.

Monet kapselihotellit ovat tarkoitettuja vain miehille, jotka ovat myöhään töissä, ja joiden on joskus turha matkustaa yöksi kotiin tunnin tai parin tunnin päähän lähiöihin tullakseen taas kohta aamulla aikaisin takaisin töihin. Minun piti siis etsiä kapselihotelli, joka on myös naisille. Tässä paikassa oli naisille oma kerros tai ainakin oma alue yhdessä kerroksessa. Tällainen jaottelu on tietysti vähän tylsää, jos matkustaa heteropariskuntana.

Kapselin aukko, joka suljettiin ylhäältä vedettävällä rullaverholla.
Kapselin aukko, joka suljettiin ylhäältä vedettävällä rullaverholla.

Tilojen eteisessä oli ahdas lokerikkohuone, jossa omat tavarat laitettiin lukolliseen kuntosalityyppiseen kaappiin, josta löytyi itselle tohvelit, pyjama ja kaksi pyyhettä. Lokerikkohuoneesta pääsi vessatiloihin ja kylpyhuonetiloihin, jossa oli vain lavuaareja, sekä toiseen huoneeseen, jossa olivat kapselit kahdessa kerroksessa käytävällä.

Kovin paljoa tuo majoitushuone ei erottunut kerrossängyillä varustetusta dormihuoneesta. Käytävillä oli rinkkoja ja kapseleihin kiivettiin pikkutikkailla. Kapselin seinät ja katto olivat kovaa muovia ja sisältä löytyi mm. lamppu, peili, radio ja televisio. Telkkarin käytöstä olisi pitänyt kuitenkin maksaa erikseen. Kapseleissa ei ollut avaruussukkulamaista lukittavaa ovea, vaan aukko suljettiin vain rullaverholla.

Kapselihotellin kylpyosaston höyryvä kuumavesiallas.
Kapselihotellin kylpyosaston höyryvä kuumavesiallas.

Paitsi että oli jännää majoittua kapselissa ja liikuskella ympäriinsä hotellin tarjoamassa sairaalanvihreässä pyjamassa ja tohveleissa, oli hotellin kylpyosasto elämys. Se oli majoitustiloja pari kerrosta ylempänä. Pukuhuoneesta pääsi kylpyhuoneeseen, jossa oli matala kuumavesiallas. Oli makeaa lillua lentomatkasta väsyneenä höyryävässä altaassa ja hengitellä välillä pienestä ikkunasta viileämpää ilmaa ja katsella Tokion sateisille kaduille. Japanissa perinteisesti peseydytään rivissä pikkujakkaroilla istuen käsisuihkua käyttäen. Talo tarjosi saippuat, shampoon ja hoitoaineen.

Kylpyosastolla peseydyttiin jakkaroilla istuen suihkussa.
Kylpyosastolla peseydyttiin jakkaroilla istuen suihkussa.

Lue muita majoitusaiheisia juttuja:
Kokemuksia hostellidormeista >>
Onko sillä matkatessa väliä missä yönsä viettää? >>
Millainen on hyvä leirintäalue reppureissarille? >>

Asakusan tunnettu maamerkki on tämä Kaminarimon-portti, josta pääsee Sensõ-jin temppelialueelle.
Asakusan tunnettu maamerkki on tämä Kaminarimon-portti, josta pääsee Sensõ-jin temppelialueelle.

4 Comments Lisää omasi

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s