Koh Larnin saari Pattayan edustalla

on
Intialaisia turisteja Koh Larnin rannalla.
Intialaisia turisteja Koh Larnin rannalla.

Pattayan edustalla on monia pieniä saaria, joista Koh Larn on isoin ja yleisin vierailukohde. Sinne pääsee 30 bahtilla Pattayan rannan eteläpään Bali Hai -laiturilta. Lipun ostimme veneeseen noustessamme. Satamassa myydään kojuissa lippuja kalliimmille pikaveneille.

Koh Larnin laiturilla tarvitsee kävellä jonkin matkaa päästäkseen rantaan.
Koh Larnin laiturilla tarvitsee kävellä jonkin matkaa päästäkseen rantaan.

Ensimmäiseksi hieman yllätyin siitä, miten laiturin päässä oleva iso ranta oli täynnä rantatuoleja. Ne ovat kauhistukseni ja rantojen pilaajia. Hämmästelen miten kukaan haluaa mennä istumaan tuoleille, joissa heti vieressä, edessä ja takana istuu muuta porukkaa. Vaikka en vaadi autioita rantoja, niin joku raja sentään. Jos haluaa viettää aikaa rannalla, niin siihen puuhaan löytyy paljon parempia paikkoja.

Juomakoju Koh Larnilla. Takana on ruokailuhalli isoille turistiryhmille.
Juomakoju Koh Larnilla. Takana on ruokailuhalli isoille turistiryhmille.

Etsimme päärannalta mukavaa rantabaaria, jota oli vaikea löytää. Kivetyn rantakävelykadun varren ravintolat olivat isoja syöttölöitä, joiden muovituoleille ja pöytärivistöille saattoi mahtua satakin henkeä. Pian selvisi rannan olevan suunnattu isoille kiinalaisille turistiryhmille. Heitä täytyy mahtua paljon yhteen ravintolaan.

Kun lopulta löysimme mukavan istuskelupaikan, toimi hupinamme ohikulkijoiden katselu. Venäläisturistit tallustivat uimapuvuissaan ja kiinalaiset kulkivat lippua kantavan oppaan perässä pitkinä jonoina. Arvuuttelin, että kokevatko monet kiinalaisturistit olevansa niin kielitaidottomia, että joutuvat perikatoon mikäli eivät kulje oppaan perässä? Tai ovatko heidän lomansa niin lyhyet, että he ehtivät säntäämään paikasta toiseen vain napakan ohjauksen avulla? Tai saavatko he halpoja matkoja siten, että saavat mojovia paljousalennuksia liikkuen isoina laumoina? Olin turisti ihmettelemässä toisia turisteja.

Rannalla törröttäviä suljettuja auringonvarjoja.
Rannalla törröttäviä suljettuja auringonvarjoja.

Koh Larnilla olisi muitakin rantoja, joille emme muutaman tunnin retkemme aikana lähteneet. Ta Waen oli liian vilkas ja täysi jotta sitä voisi kutsua paratiisirannaksi. Saarelta varmaan löytäisi mukavia paikkoja, joihin voisi jäädä useammaksikin päiväksi lomailemaan Pattayan ottaessa pattiin.

Kiinalaisturistien ryhmät kiidätettiin Ta Waenin rannalle pikavenein.
Kiinalaisturistien ryhmät kiidätettiin Ta Waenin rannalle pikavenein.
Turisteja Ta Waenin rantakadulla.
Turisteja Ta Waenin rantakadulla.
Ta Waenin rannalla uimista haittaavat rantautuvat speed boatit, vesijetit ja banaaniveneajelut.
Ta Waenin rannalla uimista haittaavat rantautuvat speed boatit, vesijetit ja banaaniveneajelut.
Rantapoukama Ta Waenin laiturista oikealle.
Rantapoukama Ta Waenin laiturista oikealle.
Rantapolku Ta Waenilta Tong Langille.
Rantapolku Ta Waenilta Tong Langille.
Roskaröykkiö yllätti Tong Langin rannan kupeessa.
Roskaröykkiö yllätti Tong Langin rannan kupeessa.
Ta Waenin ja Tong Langin rantojen välissä roskakasoissa oli maailman huonokuntoisin koiranpentu. Sen iho oli ruvella ja varmaankin punervaksi palanut karvattomuudessaan. Tällaiset piittaamattomuudet pilaavat Thaimaan paratiisimaineen.
Ta Waenin ja Tong Langin rantojen välissä roskakasoissa oli maailman huonokuntoisin koiranpentu. Sen iho oli ruvella ja varmaankin punervaksi palanut karvattomuudessaan. Tällaiset piittaamattomuudet pilaavat Thaimaan paratiisimaineen.

6 Comments Lisää omasi

  1. Madelene sanoo:

    Hei
    Blogiasi on ehdotettu Paras Aasia-blogi -kategoriaan Supersaver Travel Blog Awards -kilpailussa! Supersaver Travel Blog Awards on kilpailu, jossa valitaan äänestyksen perusteella parhaat matkablogit kolmesta viisi kategoriasta. Varmista, että lukijasi tietävät voivansa ehdottaa blogiasi useita kertoja. Mitä enemmän nimeämisiä blogisi saa, sitä suurempi on sen mahdollisuus päästä finaaliin! Voit lisätä blogiisi kilpailutunnuksen, jonka avulla lukijoidesi on helppo ehdottaa ja äänestää sinua. Kilpailutunnus on ladattavissa sivustolta http://www.supersaver.fi/kilpailu/travel-blog-awards/2013/aasiablogi. Onnea matkaan! Ystävällisin terveisin Madelene

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s